Farmaceutische industrie

De farmaceutische industrie is een industrie die kritisch naar kwaliteit kijkt, omdat deze vaak te maken heeft met mensenlevens en gezondheid heeft. Vision inspecteer systemen worden vaak gebruikt tijdens assemblage. Typische objecten die vaak geïnspecteerd worden zijn capsules, injecties, bubble caps, labels en etc. Alle Daheng Imaging camera’s ondergaan kritische tests onder verschillende omstandigheden om industriële en professionele standaards te garanderen. De productie op farmaceutisch level vindt meestal niet plaats in een lab. De betrouwbare inspecties in verschillende omstandigheden garanderen de kwaliteit van het medicijn. Om betrouwbare resultaten te garanderen biedt Daheng Imaging camera’s van voortreffelijke beeldkwaliteit met hoge-performance digitale interfaces en een snelle trigger responsie. Hiernaast zorgt de trigger signaal filterfunctie ervoor dat alleen de juiste pulsen naar de camera verstuurd worden. Het niet hebben van een fout-beeld of ontbrekend beeld is de meest belangrijke feature voor vision systemen in de farmaceutische industrie. Daheng Imaging camera’s zijn de juiste keuze hiervoor.
MER-131-210U3M en MER-502-79U3M van de MERCURY-familie hebben een verscheidenheid aan eigenschappen zoals hoge snelheden, precieze beeldopnames en een stabiel lopende multi-camera etc. Al deze eigenschappen maken de camera favoriet binnen de farmaceutische industrie en inspectie.
Daheng Imaging Cameras zijn erg geschikt voor kwaliteitscontroles in de farmaceutische industrie, door de volgende features:

-    Hoog frame snelheid van het USB3.0 model
-    Voortreffelijke beeldkwaliteit
-    Licht gewicht en een klein formaat
-    Kan exacte momenten vastleggen
-    Perfecte performance met ruwe omstandigheden
-    Geschikt voor multi-camera’s


 
Foto

Verkeer & Transport

Het foutendetectie- en dimensiedetectiesysteem van het voertuigwiel, is een veiligheidsinspectiesysteem dat op de spoorweg is geïnstalleerd. Deze kan gebruikt worden om de geometrische parameters van het wielstel te detecteren. Het kan de slijtage van het loopvlak en de flensslijtage controleren. Door computeranalyse kan het systeem de veiligheidsstatus van de wielen van het voertuig voorspellen en het gemakkelijk maken om op tijd in te grijpen bij problemen. Het systeem is een garantie voor de veiligheid van een trein. Het kan worden gebruikt voor online meting/inspectie, inspectie in locomotief remise, hogesnelheidsmagazijnen, metrostations, etc.
Alle DAHENG IMAGING-camera's ondergaan grondige kritische tests om ervoor te zorgen dat ze onder bepaalde omstandigheden kunnen voldoen aan de industriële en professionele vereisten. Voertuigwielsets worden vaak onderworpen aan zware omstandigheden, dus de betrouwbaarheid en de stabiliteit van de camera zijn erg belangrijk. In deze toepassing worden gewoonlijk enkele roodspectrumlasers of nabij-infrarode lasers gebruikt. Met name de nabij-infrarode lasers zijn uitermate geschikt voor gebruik in de buitenomgeving omdat de laser met zichtbaar spectrum eenvoudig kan worden gestoord door het zonlicht. Enkele nabij-infraroodcamera's met sommige nabij-infrarode lasers zijn vereist.
De MER-131-75GM-P NIR en de MER-232-48GM-P NIR zijn bijna-infrarood GigE camera’s, die uitgerust zijn met On-Semi Python CMOS-sensoren, deze sensoren hebben geoptimaliseerde responsetijden in de bijna-infrarood band. MER-131-75Gm-P NIR en de MER-232-48GM NIR worden gevoed via Ethernet en hebben opto-isolated I/Os. Ze zijn ontworpen om kritische EMC testen te doorstaan en voldoen aan de elektromagnetische standaarden voor treinvervoer.
Daheng Imaging camera’s zijn zeer geschikt voor toepassing in de sector van verkeer en transport door de volgende eigenschappen:

-    Voldoen aan EMC testen
-    Verhoogde, bijna-infrarood gevoeligheid
-    Kabellengte van 100 meter (zonder hubs, repeaters etc.)
-    Extreem lage geluid emissie
-    Uitstekende beeldkwaliteit
-    Betrouwbare performance met verschillende omstandigheden

 
Foto

3D Applicaties & Robot Vision

3D Applicaties en Robot Vision
Een 3D scanner analyseert realistische objecten of een omgeving om data te verzamelen over de vorm daarvan. De verzamelde data wordt dan gebruikt om een digitaal driedimensionaal model te construeren. Verzamelde 3D data is bruikbaar voor een grote verscheidenheid aan toepassingen en wordt over het algemeen gebruikt voor artistiek design, industrieel design, reverse engineering, kwaliteitscontroles, protheses en de digitalisering van culturele objecten. Hiernaast wordt het ook gebruikt voor online winkelen en het produceren van films en videogames.
Vele verschillende technologieën kunnen worden gebruikt om de 3D-scanners te bouwen, maar de algemene methode is het gebruiken van stereo vision en laser triangulatie met licht. In een stereo vision systeem worden twee of meer camera’s gebruikt met gestructureerd licht of lineaire codering. Op deze manier kan 3D informatie verkregen worden over de oppervlakte van het willekeurig gekozen object.
Het idee achter de laser triangulatie techniek is het projecteren van een dunne, rechte, laserlijn op een oppervlakte waar een object staat, waarna het object in 3D geconstrueerd kan worden. Het object wordt gereconstrueerd door het berekenen van de coördinaten (Y en Z) van de laserlijn in de verkregen beelden. Er wordt gekeken naar het verband van kalibratie tussen het beeldvlak en het laservlak. Wanneer het object langs de X-as beweegt, ontvangt de camera een serie beelden van geprojecteerde laserlijnen en zo kan ook een X coördinaat van het object worden bepaald. Er ontstaat een beeld bepaald van X, Y en Z coördinaten die uiteindelijk een 3D beeld vormen.
Daheng Imaging Camera’s zijn geschikt voor een 3D scanner, door de volgende kenmerken:

-    Opties voor verschillende resoluties en frame snelheid
-    Voortreffelijke beeldkwaliteit
-    Licht in gewicht en klein in formaat
-    Hoge nauwkeurigheid voor tijdstempels
-    Uitermate geschikt voor het gebruik in een handheld of desktop 3D scanner


 
Foto

Glazen Fles Productie

Twee voorbeelden binnen deze industrie zijn glazen flessen zoals bierglazen, maar ook bloedbuisjes. De flessen worden meestal gemaakt door het gieten van vloeistoffen in een gietvorm om een specifieke vorm te creëren. De speciale glazen buisjes voor de farmaceutische industrie, worden vaak gemaakt zonder een gietvorm en vereisen een hogere kwaliteit.
In deze fabrieken wordt gebruik gemaakt van vision systemen. Deze zijn geïnstalleerd in een inspectiemachine. In het hete of koude einde van een proces zorgt een hogesnelheid camera voor het verzamelen van real-time beelden van de glazen fles. De gedetailleerde geometrische parameters van de fles zorgen voor de verificatie van defecten. Door het vergelijken van de resultaten met de vooraf ingestelde dimensionale parameters kan de inspectie machine foutieve flessen uit het productieproces halen. Dit is een garantie voor fleskwaliteit en productie efficiëntie.
MER-131-210U3M, MER-132-43U3M, MER-503-36U3M en MER-131-75GM-P van de MERCURY productlijn hebben unieke eigenschappen zoals een hoge frame snelheid, precieze beeldopnames, plug-and-play ontwerp, stabiele multi-camera running enz. Al deze eigenschappen zijn geschikt voor het integreren een inspectiesysteem van bijvoorbeeld de productie van een glazen fles.

Daheng Imaging camera’s zijn zeer geschikt voor inspectie in de glazen fles industrie, door de volgende eigenschappen:

-    Hoge frame snelheid
-    Uitstekende beeldkwaliteit
-    Zeer klein van formaat, licht en robuust
-    Kan exacte momenten vastleggen
-    Perfecte performance onder verschillende omstandigheden
-    Geschikt voor multi-camera’s

 
Foto

Logistieke industrie

In de traditionele logistiek industrie worden goederen meestal gesorteerd, de barcode gelezen, geregistreerd en dan verzonden naar een postkantoor of dergelijke. Goederen hebben verschillende vormen en materialen en het sorteren van pakketjes kost veel mankracht. Het is tijdrovend, veroorzaakt veel fouten en vereist hoge arbeidskosten. Daarnaast heeft het ook een negatieve invloed op de snelheid van uw verzending.

Als een oplossing voor deze situatie heeft Daheng Imaging een vision sorteersysteem ontwikkelt, dat met hoge snelheden objecten kan onderscheiden en de pakketten kan positioneren. In dit systeem zit een compacte digitale camera, die gebruikt maakt van een USB3.0 interface om data naar een pc-controller over te brengen voor analyse en verwerking. Uiteindelijk wordt de Gigabit Ethernet interface gebruikt voor het overbrengen van data naar een robot in het ‘pick up’ proces. Het sorteersysteem is niet alleen geschikt voor het automatisch sorteren voor pakketten, maar ook voor andere industriële toepassingen zoals positioneren, inspecteren, meten etc., zoals u kunt zien in het plaatje hieronder.

Het op vision gebaseerde logistieke sorteersysteem is gebouwd met Daheng Imaging Mercury camera’s en een delta robot. Het gehele systeem bestaat onder andere uit een 3D beeld acquisitie module, 3D beeldverwerkingsmodule, hand-oog kalibratie module en robot aanstuur module.

De 3D beeld acquisitie module neemt beelden van manden die op een hoge snelheid over de transportband gaan en ontvangt driedimensionale data over goederen in deze manden. Deze module bestaat uit twee Mercury camera’s en een laser lichtbron. De FOV (gezichtsafstand) en MR (meetafstand) beslaan de gehele mand. De stereo vision methode wordt dan gebruikt voor het reconstrueren van 3D geometrische informatie van het object en voor het bepalen van de positie van het object.

Na het ontvangen van de 3D data, verdeelt de 3D image processing module de 3D features van het object in verschillende delen en analyseert de meest geschikte grijppositie. Deze handeling gaat via het communicatieprotocol, waar de coördinatie data naar de robot wordt verstuurd en deze wordt uitgevoerd door de robot control module. Vervolgens zal de robot de goederen op een optimale manier verplaatsen.

In vergelijking tot traditionele robot grijpsystemen, is het 3D vision sorteersysteem een stuk geavanceerder door:
a)    Hogere sorteer snelheid
b)    Het 2D vlak naar 3D grijpfuncties
c)    Hand-oog kalibratie methode, waarbij de camera en robot apart van elkaar staan

In dit 3D systeem wordt MER-132-43U3M gebruikt. Dankzij een compact formaat, licht gewicht en hoge performance kan de camera gemakkelijk gebruikt worden en presteren onder ruwe omstandigheden. Hiernaast kan het systeem geïntegreerd worden in allerlei verschillende automatische apparaten voor het uitvoeren van machine vision opdrachten.

Daheng Imaging Camera’s zijn zeer geschikt voor vervoer, door de volgende eigenschappen:
-    Erg klein, licht en robuust
-    Extreem lage geluide emissie
-    Een grote keuze aan modellen ondersteunt door CCD en CMOS-sensors
-    Uitstekende beeldkwaliteit
-    Betrouwbare performance in verschillende omstandigheden


 
Foto

Embedded Vision

Embedded vision is erg populair geworden over de laatste jaren en is erg geschikt voor applicaties waar de nadruk ligt op lage kosten, laag elektriciteitsverbruik, klein formaat en  licht gewicht. Denk aan applicaties zoals onbemande auto’s, luchtvoertuigen, robot en medische apparaten.

Over de laatste 10 jaar hebben persoonlijke computerplatforms gebaseerd op Intel architecturen een wezenlijke voorsprong behouden op het gebied van processing power. Dit zorgde ervoor dat Intel zijn dominante positie over de meeste computertoepassingen kon behouden. Echter, in de laatste jaren is de bouwstijl van ARM-processors aanzienlijk verbeterd door het toevoegen van kernen, instructies en snellere pipelines, om performance te verbeteren. Intel en AMD pc-processoren concurreren nek aan nek in industriële toepassingen. Toch blijven embedded systemen laag in kosten en energieverbruik, maar dit betekent geen lage processing power meer.

Een typische toepassing voor artificial intelligence (AI) embedded systemen is een onbemande auto. In deze toepassing, worden AI-technologieën toegepast voor het detecteren van obstakels, het herkennen van verkeersborden, stoplichten en ander verkeer. Meerdere camera’s zijn geïnstalleerd op en om de auto heen, deze zorgen voor real-time images. Testen worden meerdere keren gedaan in het datacenter voordat het voertuig op de weg komt. Het inference algoritme dat verantwoordelijk is voor detectie is embedded op het ARM-platform. De NVIDIA Jetson TX1 of TX2 is een erg populair ARM-platform in zijn toepassing door de ARM+GPU-processor. GPU’s zijn erg goed in het berekenen van computer graphics en het verwerken van beelden. De hoge parallelle structuur van de GPU’s maakt ze efficiënter dan de gemiddelde CPU voor algoritmes die parallelle verwerking van data ondersteunen.

De Daheng Imaging MER-231-41U3C gebruikt een NVIDIA Jetson TX2 voor real-time detectie tijdens het autorijden. Door de automatische versterking en belichtingstijd van USB3.0 camera features is het geschikt voor verschillende weersomstandigheden.
De ARM Linux SDK van de USB3.0 camera is gebaseerd op ‘libusb’ en dus verenigbaar met algemene USB-apparaten. Daardoor kan data van de USB3.0 camera gemakkelijk naar alle ARMV7 of 8 platformen gestuurd worden.

De volgende platforms zijn geschikt en uitgebreid getest:
-    NVIDIA Jeton TX1/ TX2
-    NVIDIA Tegra TK1
-    Toradex Apalis TK1 op een Carrier Board
-    Raspberyy Pi 3B, inclusief support voor de camera module

Daheng Imaging’s USB3.0 camera’s zijn ook erg geschikt voor applicaties zoals een onbemand voertuig, door de volgende eigenschappen:
-    Automatische sterkte en belichtingstijd
-    Uitstekende beeldkwaliteit
-    Erg klein, licht en robuust
-    Werk perfect in buitenomgevingen
-    ARM Linux SDK voor het ARM-platform gebaseerd op ARMV7/8 architectuur

 
Foto