Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Home Industriƫle-camera 5GigE | 10GigE

Filter

Filter Filter
5GigE-|-10GigE

5GigE en 10GigE camera’s voor machine vision

Ontdek onze reeks industriële 5GigE en 10GigE camera’s die online verkrijgbaar zijn. Ze zijn uitgerust met sensoren van bekende merken zoals Sony, Onsemi en Gpixel en zijn geschikt voor toepassingen met een hoge resolutie en hoge framerate. 10GigE camera’s kunnen 10 keer meer bandbreedte bereiken dan een gewone GigE camera, waardoor een 10 keer hogere framerate wordt bereikt bij dezelfde resolutie als een GigE camera. Ze zijn geschikt voor toepassingen waar een hoge focal length vereist is met kabels over lange afstanden.

Om de volledige bandbreedte te bereiken, koppelt u eenvoudig onze 10GigE camera’s met een 10GigE framegrabber en een 10GigE kabel.

Lees alles over 5GigE en 10GigE vision camera interfaces in ons Kenniscentrum voor Machine Vision.Weergave:
  1 / 2  Bezig met laden...
   1  2  

Voordelen van 10GigE camera’s ten opzichte van GigE camera’s

Onze 10GigE camera’s zijn compatibel met het GigE Vision protocol. Dit zorgt ervoor dat de camera werkt met bestaande GigE vision software. 10GigE camera’s zijn compatibel met GenICam, waardoor ze snel en eenvoudig plug-and-play kunnen worden aangesloten.

Hier volgt een overzicht van de belangrijkste functies van 10GigE camera’s:

 • Hoge bandbreedte: Het belangrijkste kenmerk is het gebruik van een 10 Gigabit Ethernet (10GigE) interface. Deze interface biedt 10x hogere gegevensoverdrachtsnelheden in vergelijking met gewone GigE camera’s (die Gigabit Ethernet gebruiken). Hierdoor kunnen 10 GigE camera’s het volgende aan:
  • Hogere resoluties: Beelden vastleggen met een groter aantal pixels, waardoor gedetailleerde beelden kunnen worden vastgelegd.
  • Snellere frame rates: Sneller beelden vastleggen, handig voor toepassingen die slow-motion analyse vereisen of snel bewegende objecten vastleggen.
 • Lange kabelafstanden: Vergeleken met andere snelle interfaces kunnen 10GigE camera’s gegevens over langere afstanden verzenden (tot 100 meter) via één enkele kabel. Dit vereenvoudigt de systeeminstallatie en vermindert de behoefte aan gespecialiseerde componenten.
 • Lagere latentie: 10GigE camera’s bieden een lagere latentie in vergelijking met GigE camera’s. Latentie verwijst naar de vertraging tussen de camera die een beeld vastlegt en de computer die het ontvangt. Een lagere latentie is cruciaal voor realtime toepassingen waarbij een snelle reactie cruciaal is.
 • Toepassingen: 10 GigE camera’s zijn ideaal voor verschillende industriële automatiserings- en inspectietaken omdat ze beelden met een hoge resolutie en snelle beeldsnelheden aankunnen. Enkele voorbeelden zijn:
  • Kwaliteitscontrole in productielijnen
  • Verkeerscontrolesystemen
  • Medische beeldvorming
  • Robottoepassingen met hoge snelheid

Als u op zoek bent naar een camera voor het vastleggen van hogeresolutiebeelden of snelbewegende objecten in een machine vision toepassing, dan is een 10GigE vision camera wellicht een geschikte keuze.

Is er een framegrabber nodig voor 10GigE camera’s?

In tegenstelling tot USB2.0, USB3.0, GigE en 5GigE camera-interfaces, hebben 10GigE camera’s een framegrabber nodig om goed te functioneren. Het is echter belangrijk om de term ‘framegrabber’ te verduidelijken.

In bredere zin is een framegrabber alle hardware die beeldgegevens van een camera vastlegt en opslaat. In sommige gevallen kan het een speciale kaart zijn. Voor sommige systemen kan echter een eenvoudige interfacekaart volstaan. Deze interface kaarten breiden het aantal USB3.0 of GigE poorten op een computer uit en worden soms ook framegrabbers genoemd. We zorgen ervoor dat al onze interfacekaarten compatibel zijn met onze camera’s om volledige bandbreedte te bereiken.

De juiste interface kiezen: 5GigE vs. 10GigE

5GigE vision biedt een alternatief voor USB3.0 en levert vergelijkbare prestaties. De voordelen zijn onder andere:

 • Lange kabellengtes (tot 100 meter): Ideaal zijn voor situaties waarin de camera verder weg geplaatst moet worden.
 • Kosteneffectieve bekabeling: Maakt gebruik van standaard Cat6e netwerkkabels.

5GigE kan echter meer CPU kracht verbruiken in vergelijking met USB3.0.

10GigE Vision: Krachtpatser voor veeleisende toepassingen

De 10GigE vision interface heeft een uitzonderlijke bandbreedte, waardoor deze perfect is voor hoge-resolutie camera’s die met hoge framesnelheden werken. Het deelt ook de voordelen van 5Gige met:

 • Betaalbare bekabeling
 • Lange kabellengtes (tot 50m, hoewel we adviseren om lengtes onder de 30m te gebruiken voor optimale prestaties)

Het nadeel van 10GigE is de vereiste voor een speciale 10GigE framegrabber, die de totale kosten verhoogt in vergelijking met GigE, 5GigE en USB 3.0 interfaces.

De juiste interface voor machine vision kiezen voor uw behoeften

De vereiste bandbreedte voor uw toepassing hangt af van verschillende factoren, waaronder:

 • Beeldresolutie: Beelden met een hogere resolutie vereisen meer gegevens om te verzenden.
 • Frame rate: Het aantal beelden dat per seconde wordt vastgelegd. Hogere framesnelheden vereisen meer bandbreedte.

Laten we een voorbeeld bekijken:

 • Een 2 megapixel industriële camera die beelden vastlegt met 10 beelden per seconde zou een bandbreedte van 20 megabyte per seconde nodig hebben (2MB/beeld * 10 fps). De meeste machine vision camera interfaces kunnen dit aan.
 • Als u echter 100 beelden per seconde moet vastleggen met dezelfde camera, springt de vereiste bandbreedte naar 200 megabytes per seconde. In dit geval heeft u waarschijnlijk een interface met een hogere bandbreedte nodig, zoals USB3.0, 5GigE of 10GigE.

Door deze factoren te begrijpen, kunt u de juiste camerainterface voor machine vision kiezen om aan de eisen van uw toepassing te voldoen. U kunt meer lezen over ‘Hoe kiest u een machine vision camera interface (USB3.0 / GigE / 5GigE / 10GigE Vision) in ons Kenniscentrum.

Wat is de maximale kabellengte voor een 10GigE vision camera?

Wanneer u een 10GigE vision camera gebruikt, kan de kabellengte die u kiest invloed hebben op uw vermogen om het volledige bandbreedtepotentieel te benutten. Onze 10GigE kabels zijn ontworpen om maximale bandbreedte te ondersteunen voor afstanden tot 50 meter (hoewel we lengtes van minder dan 30 meter aanbevelen voor optimale prestaties). Hierdoor kunt u profiteren van de snelle gegevensoverdrachtmogelijkheden van 10GigE, zelfs als uw camera niet direct naast uw computer staan.

Hebben 10GigE camera’s Power over Ethernet (PoE)?

In tegenstelling tot standaard GigE camera’s ondersteunt onze 10GigE camera serie geen Power over Ethernet (PoE). Dit betekent dat u een aparte stroomkabel (I/O kabel) nodig heeft om uw camera van stroom te voorzien. Zorg ervoor dat u de juiste I/O kabel bestelt die speciaal ontworpen is voor 10GigE camera’s om een goede werking te garanderen.

Daheng Imaging SDK: Gratis ontwikkeltools

Daheng Imaging biedt een gratis Software Development Kit (SDK) die compatibel is met al hun industriële camera’s. Deze SDK biedt ontwikkeltools om Daheng camera’s in hun toepassingen te integreren.

De SDK bevat:

 • Functies om cameraparameters zoals sluitertijd, versterking en witbalans te regelen.
 • Programmeervoorbeelden die laten zien hoe u de SDK functies gebruikt.
 • Een demoprogramma met een gebruikersinterface voor basisconfiguratie van de camera.

De nieuwste versie van de SDK voor de 10GigE camera kan worden gedownload van de Daheng Imaging downloadsectie.


Laatst bekeken producten