Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Home Lenzen C-mount lens

Filter

Filter Filter
C-mount-lens

C-mount lens voor machine vision camera's

C-mount lenzen zijn een van de meest gebruikte typen lenzen bij industriële toepassingen. Dit komt door de standaard schroefdraad en het compacte ontwerp, waardoor deze gemakkelijk te combineren is met al onze industriële C-mount camera's. Onze C-mount lenzen worden vervaardigd en ontworpen om te voldoen aan de hoge normen van duurzaamheid en betrouwbaarheid, deze normen zijn nodig om bestand te zijn tegen zware omstandigheden zoals die voorkomen in industriële omgevingen. Met hun hoge optische prestaties en nauwkeurige scherpstelling leveren ze scherpe beelden gedurende een lange levensduur. 

Bijna al onze C-mount lenzen zijn beschikbaar op onze lokale express voorraad. Dit betekent dat ze na bestelling direct kunnen worden verzonden. Voor grote hoeveelheden C-mount lenzen bieden we ook korte levertijden. Heb je een speciale lens nodig voor je project? We bieden ook op maat aangepaste machine vision lens. 


Weergave:
  1 / 6  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5 6  

Waar moet ik op letten als ik op zoek ben naar een C-mount lens?

Voor elke serie lenzen zijn verschillende focal lengths beschikbaar. De meeste van onze C-mount lenzen hebben een vaste focal length, wat stabiliteit biedt in uw toepassing en een hoge resolutie en contrast in de opgenomen beelden mogelijk maakt. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in industriële toepassingen, waar vaste parameters zoals werkafstand en field of view nodig zijn. De kosten van een lens met vaste focal length zijn relatief laag, waardoor ze kunnen voldoen aan de behoeften van grootschalige industriële producties.

Als u bezig bent met het selecteren van de juiste lens voor uw machine vision toepassing, is het essentieel om rekening te houden met verschillende factoren. Deze factoren zijn onder andere het gewenste field of view, de werkafstand, de sensorgrootte en de vereiste focal length. Om u te helpen bij het berekenen van de juiste lens, kunt u onze Lens calculator gebruiken om de juiste focal length voor uw toepassing te bepalen. Dit hulpmiddel kan ook worden gebruikt als een C-mount lens calculator voor uw specifieke field of view.

Een ander punt om rekening mee te houden is de match tussen de lensresolutie (oplossend vermogen) en de pixelgrootte van uw industriële camera. U kunt hier meer over lezen in dit artikel: "De geschikte lensresolutie selecteren voor de pixelgrootte van uw camera". In dit artikel wordt de relatie tussen de lensresolutie en de pixelgrootte in detail uitgelegd.  

We hebben een ervaren team dat u kan helpen de beste lens voor uw toepassing te kiezen. Neem contact met ons op voor directe hulp!

Voordelen van C-mount lenzen

Het gebruik van lenzen met een C-mount heeft veel voordelen, ze zijn speciaal ontworpen voor gebruik in industriële omgevingen. Ze zijn robuust en duurzaam, zodat ze bestand zijn tegen zware omstandigheden zoals hoge temperaturen, vochtigheid, trillingen en andere ongunstige factoren. Enkele andere voordelen zijn:

 • Geschikt voor beeldsensoren tot 1.4;
 • Handmatige diafragma instelling (iris);
 • Handmatige scherpstelling; 
 • Schroeven om de iris- en scherpstelpositie stevig vast te zetten; 
 • U kunt de lens gemakkelijk en veilig bevestigen; 
 • Geselecteerde lenzen met zeer hoge lichtgevoeligheid, diafragma’s tot F1.4

Applicaties voor C-mount lenzen

Lenzen met een C-mount zijn veelzijdige optische instrumenten die worden gebruikt in een breed spectrum van toepassingen, waaronder kwaliteitscontrole, inspectie en bewaking van het productieproces in machine vision systemen. In robotica en automatisering dienen ze als essentiële componenten voor objectidentificatie, positionering en tracking. Hun vermogen om scherpe en gedetailleerde beelden te leveren is vooral waardevol in wetenschappelijk onderzoek en medische beeldvorming voor het vastleggen van ingewikkelde details van monsters en weefsels. Van het inspecteren van producten op assemblagelijnen tot het assisteren van robots bij het manipuleren van objecten, lenzen met C-mount tonen hun aanpassingsvermogen en veelzijdigheid op diverse gebieden. 

C-mount lens portfolio van GeT Cameras

We hebben meer dan 50 verschillende C-mount lenzen in ons assortiment. GeT Cameras biedt een uitgebreide lijn hoogwaardige lenzen voor elk resolutieniveau (45Mp, 25MP, 20MP, 10MP, 12MP of 5MP), elk met verschillende focal lengths en sensorafmetingen. We bieden ook opties voor macro-lenzen en varifocale lenzen. Als u geen oplossing heeft kunnen vinden in onze online shop. Als uw toepassingen een zeer specifieke oplossing vereisen die u niet direct in ons portfolio kunt vinden, doe dan een aanvraag voor op maat gemaakte C-mount lezen. Ons doel is om producten van hoge kwaliteit te leveren met een extreem laag niveau van variatie tussen individuele lenzen. 

Bent u op zoek naar een perfecte camera voor uw C-mount lens? Bekijk dan onze selectie machine vision camera’s.

Verschillen tussen C-mount lenzen 

Ons assortiment standaard C-mount lenzen kan worden onderverdeeld in drie categorieën op basis van focal length, diafragma en optisch ontwerp:

 • Fixed focal length lenzen: Dit type lens is de standaard in machine vision toepassingen. Hoewel focus en diafragma kunnen worden ingesteld, kan de focal length(vergroting) niet worden gewijzigd. Hierdoor kan de fabrikant een lens maken met een grotere lichtgevoeligheid in vergelijking met andere type lenzen. Bovendien maken minder mechanische onderdelen de lenzen stijver en betrouwbaarder in een industriële omgeving. De focal length van een lens hangt af van de sensorgrootte, de werkafstand en het gewenste field of view voor de toepassing. Onze lenscalculator is een perfect hulpmiddel om de benodigde focal length te bepalen. 
 • Zoom lenzen: Deze lenzen bieden een variabele vergroting, waardoor een breed field of view mogelijk is zonder camerapositie te veranderen of meer flexibiliteit in de werkafstand. Ze worden meestal gekenmerkt door hun maximale en minimale focal length. Zoomlenzen zijn verkrijgbaar in handmatige scherpstelling of gemotoriseerde/autofocus zoals die vaak worden gebruikt in CCTV-systemen en machine vision toepassingen.
 • Macro lenzen: Deze lenzen zijn speciaal voor close-up beelden, ontworpen voor hoge resolutie toepassingen waar een korte werkafstand nodig is. Ze hebben een korte minimale scherpstelafstand en een kleine scherptediepte, waardoor ze ideaal zijn voor het vastleggen van ingewikkelde details van kleine onderwerpen. We hebben macro-lenzen beschikbaar met een resolutie van 12MP met focal lengths van 25, 35, 50 en 75 mm.
 • Daarnaast hebben we ook telecentrische C-mount lenzen die u kunt gebruiken voor uw toepassing. 

Lens filters en adapters voor een C-mount lens

We bieden een breed assortiment lensfilters voor C-mount lenzen aan. Met onze filters kunt u het contrast in uw machine vision toepassing verbeteren. U vindt een gevarieerd aanbod aan bandpass-, longpass-, UV-, NIR- en polarisatiefilters. U kunt kiezen uit verschillende filterschroefdraad die passen bij uw specifieke C-mount lens.
Als u een camera met een CS-mount gebruikt, kunt u uw C-mount lens eenvoudig koppelen aan onze C-EXTENSION-RING-5MM adapter en eenvoudig integreren in uw systeem. Het is ook mogelijk om een focal length extender te gebruiken zoals onze, 2x focal length extender of onze 4x focal length extender, om een factor 2 of 4 in te zoomen en de focal length van een C-mount lens te vergroten. Deze focal length extenders kunnen erg handig zijn wanneer u bijvoorbeeld met een C-mount lens werkt met een microscopisch klein field of view. 

Productie en kwaliteitscontrole van C-mount lenzen

Onze productiefaciliteit heeft de capaciteit om meer dan 300.000 lenzen per jaar te produceren. We houden een voorraad van 50 eenheden aan die speciaal bestemd zijn voor machine vision lenzen. Deze lenzen worden zorgvuldig bewerkt en gepolijst om de exacte asferische grootte te verkrijgen. De eerste productiestap bestaat uit het snijden van de glazen elementen, gevolgd door polijsten en grondig reinigen. Er worden strenge kwaliteitscontrolemaatregelen geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat onze C-mount lenzen voldoen aan strenge kwaliteitsnormen en een uitstekende prijs-prestatieverhouding bieden. 

C-mount lens schok & trillingen test

De industriële C-mount lens voor machine vision toepassingen is getest op schokken en trillingen. De lens is ontworpen met glazen die zijn bevestigd met een drukring. Lenzen worden getest onder de volgende omstandigheden:

 • Trilling test: Een gegenereerde sinusgolf met een amplitude van 1,5 mm en ene frequentie van 10 Hz – 55 Hz schudt de lens 25 minuten lang in drie loodrechte richtingen. 
 • Valtest: De lens, verpakt in de standaardverpakking, valt 5 keer telkens van 1 hoek, 3 randen en 6 zijkanten op een hoogte van 1 meter op een stijf oppervlak (stalen plaat).

Voor machine vision toepassingen waarbij de C-mount lens kan trillen, adviseren we Blue Loctite® lijm te gebruiken om er zeker van te zijn dat de lensborgschroeven voor scherpstelling en diafragma niet trillen of losraken. Dit zijn de beste methoden voor industriële C-mount lenzen. 


Laatst bekeken producten