Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Home Lenzen SWIR Lens
SWIR-Lens

SWIR Lenses

Een SWIR-visible lens wordt gebruikt wanneer u beelden moet vastleggen in zowel het Short Wave Infrarood (SWIR) als het zichtbare spectrum. Met dit type lens kunnen scenes of objecten gelijktijdig in zowel SWIR als zichtbaar licht worden vastgelegd, waardoor toepassingen zoals multispectrale beeldvorming mogelijk worden, waarbij informatie uit verschillende delen van het spectrum wordt gebruikt. 

Onze SWIR lenzen zijn ontworpen om bij onze SWIR Cameras te passen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende focal lengths, waardoor het eenvoudig is om de juiste lens te kiezen. Door ze te combineren met onze camera’s bent u verzekerd van hoogwaardige beeldresultaten.


Weergave:

Wat is SWIR?

Het zichtbare spectrum van golflengten loopt van 400 nm tot 780 nm. Het golflengtespectrum van 780 nm tot 1000 µm staat bekend als infrarood licht. SWIR licht staat ook bekend als infrarood licht met korte golflengte, dit verwijst naar het infrarode golflengtespectrum dicht bij zichtbaar licht dat zich uitstrekt van ongeveer 900 nm tot 2500 nm. In tegenstelling tot zichtbaar licht en thermisch infrarood licht, neemt SWIR een unieke middenpositie in. Sensoren die worden gebruikt in SWIR beeldvorming bestrijken meestal het bereik van 900 nm tot 1700 nm. Dit spectrale bereik wordt gekenmerkt door het vermogen om door bepaalde materialen en atmosferische omstandigheden heen te dringen. SWIR beeldvorming biedt duidelijke voordelen in beeldvormingstoepassingen voor beelden met hoge resolutie, zoals de inspectie van silicium wafers. 

SWIR Lenzen

Bij het gebruik van een SWIR camera is het cruciaal om een lens te kiezen die compatibel is met en geoptimaliseerd is voor het SWIR golflengtebereik. Het gebruik van een standaardlens die is ontworpen voor het zichtbare spectrum kan resulteren in een lagere resolutie en afbeeldingen van mindere kwaliteit. Onze lenzen zijn ontworpen met materialen die geoptimaliseerd zijn voor hoge prestaties in het SWIR spectrum en maximale transmissie op SWIR golflengten. 

Onze C-mount SWIR lenzen zijn ontworpen om te voldoen aan de duurzaamheids- en betrouwbaarheidseisen van industriële omgevingen. Ze zijn bestand tegen veeleisende industriële omstandigheden. Het golflengtebereik omvat zichtbaar licht + SWIR, van 400 nm tot 1700 nm. 

Levenscyclusbeheer SWIR lenzen

De serie SWIR lenzen wordt in grote aantallen verkocht en zal nog lange tijd worden geproduceerd. Bijna elk lensmodel dat sinds onze oprichting aan ons portfolio is toegevoegd, is nog steeds op voorraad. We begrijpen het belang van planning en daarom informeren we klanten proactief over het komende End-Of-Life (EOL) voor elke SWIR lens. Een laatste melding zorgt ervoor dat u een laatste aankooporder kunt plaatsen. Zelfs na EOL is een herstart van de productie altijd mogelijk, met een minimum bestelhoeveelheid (MOQ) van slechts 300 stuks. 

Kwaliteitscontrole en garantie op SWIR lenzen

Om de kwaliteit van de SWIR lenzen te garanderen, is een nauwgezet proces in meerdere stappen nodig. Het begint allemaal met strenge inspecties van binnenkomende materialen. De productielijn zelf wordt nauwgezet voorbereid, inclusief controles van de veiligheidsuitrusting van de werknemers en grondige reiniging van de apparatuur. 

Tijdens de productie wordt voor elke stap een strikt protocol gevolgd. Inspecties worden zowel visueel als met behulp van gespecialiseerde instrumenten uitgevoerd om de naleving van deze normen te garanderen. Elk brillenglas ondergaat een eindinspectie om te bevestigen dat het voldoet aan zowel de optische als de mechanische vereisten. Bovendien worden proeflenzen voor verzending nogmaals gecontroleerd. 

Deze uitgebreide aanpak zorgt ervoor dat alle aspecten van de productie worden gedocumenteerd in gedetailleerde rapporten. Elke SWIR lens dat op enig punt niet voldoet aan de vastgelegde kwaliteitsnormen, wordt gemarkeerd als niet-conform. Vervolgens worden er corrigerende maatregelen genomen zowel de kwaliteit van de specifieke batch als het algehele productieproces te waarborgen. Deze voortdurende controle waarborgt de kwaliteit van SWIR lenzen, van de gebruikte grondstoffen tot het eindproduct dat aan u wordt geleverd. 
 


Laatst bekeken producten