Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Home Lenzen

M12, C-mount of Telecentrische lens voor uw camera

Ben je opzoek naar C-mount, M12 of Telecentrische lenzen voor jou machine vision camera? We helpen je graag met het selecteren van de juiste lens. We hebben een breed aanbod lenzen onder ons eigen merk GeT Lenses.

De kenmerken van ons standaard lens portfolio zijn:
  • Prijs: onze machine vision lenzen zijn 30 tot 50% goedkoper dan vergelijkbare industriële lenzen
  • Kwaliteit: iedere machine vision lens is van hoge kwaliteit. Onze partner fabrikanten maken lenzen voor bekende bedrijven zoals Tesco, Volkswagen, Foxconn, Ikea en Samsung;
  • Machine vision lens portfolio: we hebben een compact portfolie voor alle standaard applicaties. Daarnaast kunnen we speciale lenzen verzorgen zoals zoom lenzen, of bi-telecentrische lenzen op verzoek.

Onder aan deze pagina vindt u meer informatie met betrekking tot het selecteren van de juiste lens.
 


Wij leveren M12, CS of een C-mount lens voor uw camera

Bent u voor uw industriële vision camera op zoek naar de juiste lens, zoals een c-mount lens, M12 lens of cs-mount lens? Dan helpen wij u graag verder. Wij hebben namelijk verschillende soorten lenzen in ons assortiment opgenomen die wij onder onze eigen merknaam GeT Lenses verkopen. Wij onderscheiden ons op het gebied van:
•    Prijs, onze machine vision lens is 30 tot 50% goedkoper dan een vergelijkbare industriële lens;
•    Kwaliteit, elke machine vision lens is van zeer hoge kwaliteit. Onze partner fabriceert namelijk lenzen voor zeer gerenommeerde bedrijven zoals Tesco, Volkswagen,  Foxconn, Ikea en Samsung;
•    Machine vision lens portfolio, wij hebben een compact portfolio voor alle standaard applicaties. Daarnaast kunnen wij op aanvraag speciale lenzen leveren zoals een zoom lens en een bi-telecentrische lens.
 

Wat is een industriële c-mount lens voor machine vision?

Wanneer u in uw toepassing slechts een tot enkele lenzen nodig heeft, adviseren wij u om onze c-mount lens te gebruiken. Ook als u een camera met een beeldsensor gebruikt van 2/3” of groter adviseren wij een C-mount lens. Ontwikkeld u een product waarbij u in de toekomst een groter aantal lenzen nodig heeft, of is een c-mount lens te groot, dan is wellicht een CS-mount lens of M12 lens interessant voor u.
Wat zijn de voordelen van zo’n lens?
De grote voordelen van de c-mount lens zijn:
•    Geschikt voor al onze beeldsensoren;
•    U kunt het diafragma (iris) instellen;
•    U kunt de focus instellen;
•    U kunt de iris en focus door middel van schroeven vastzetten;
•    U kunt de lens eenvoudig en stevig monteren;
•    De lens is zeer lichtgevoelig.
De enige minpunten van deze lens zijn de afmeting (relatief groot) en de prijs. De c-mount lens is namelijk de duurste variant van de machine vision lens die u op een industriële vision camera kunt plaatsen.
 

Wat is een CS mount lens?

Een CS mount lens is een lens die vaak in security camera’s wordt gebruikt. Een CS lens kan alleen op een CS-mount camera worden gebruikt. Bij het bestellen van onze machine vision camera heeft u ook de mogelijkheid om de camera van CS-mount te voorzien. Het verschil tussen een C-mount lens en deze lens is dat de lensmount van de camera bij een CS-mount 5mm korter is. Een CS lens moet namelijk 5mm korter op de beeldsensor staan dan een C-mount lens. Het is wel mogelijk om, door middel van een adapter (5mm ring), een C-mount lens op een CS-mount vision camera te gebruiken. Echter is het niet mogelijk om een CS mount lens op een C-mount vision camera te gebruiken. Dat komt doordat in dat geval de brandpuntsafstand niet dichtbij genoeg zal zijn.
De kenmerken van een CS lens zijn:
•    Zeer betaalbaar
•    U kunt de focus instellen;
•    U kunt de iris meestal niet afstellen;
•    U kunt de CS lens eenvoudig en stevig monteren;
•    Regelmatig nieuwe modellen waarbij de oude lenzen EOL gaan, tenzij er grote orders van 2000-5000 stuks geplaatst worden.
Vanwege de slechtere voorspelbaarheid van de leverbetrouwbaarheid van CS-mount lenzen, bieden wij deze standaard niet aan in onze online winkel. Wij bieden deze alleen aan bij volume projecten vanaf 100 stuks per jaar. De prijzen van een CS lens variëren meestal tussen de 8 en 25euro per stuk. Daarbij hebben wij de mogelijkheid om aanpassingen aan de iris te maken.  Indien u interesse heeft in een deze lens, vernemen wij dat graag.
 

Wat is een M12 en S-mount lens?

Een M12 lens, ook wel S-mount lens genoemd, is de meest compacte lens voor een vision camera. Zo kan deze lens bijvoorbeeld worden gebruikt in medische apparatuur en compacte handheld apparaten. De S-mount lens is van zeer klein formaat en wordt dan ook vaak toegepast op compacte board-level camera’s.
Wilt u deze lens gebruiken op onze machine vision camera? Dan kunt u het beste een CS-mount camera aanschaffen. Daarnaast heeft u nog een CS naar M12 adapter nodig en een M12 lockring om de lens goed vast te zetten. De lens kan worden gebruikt met een vision camera die een sensorgrootte heeft van 1/3", 1/2.5", 1/2.3", 1/2" of 1/1.8".
 

M12 lenzen

Wij hebben gekozen om standaard alleen M12 lenzen te verkopen van hoge kwaliteit met weinig tot geen vervorming, geschikt voor zeer hoge resolutie camera’s en geschikt voor relatief grote sensoren (tot 1/1.8”). Goedkope M12 lenzen hebben vaak veel geometrische vervorming en zijn maar geschikt tot een sensor grootte van 1/3” en verkopen wij niet.
 

Welke machine vision lens moet ik aanschaffen?

GeT Lenses beschikt over een assortiment van verschillende soorten lenzen. Bij de selectie van een juiste machine vision lens adviseren wij het volgende:
Heeft u een machine vision applicatie met lage volumes of een camera met een sensor groter dan 1/1.8” dan adviseren wij het gebruik van een C-mount lens. Ontwikkelt u een serie product waarin afmetingen van de lens kritisch zijn, dan is een M12 lens een geschikte keuze. De camera sensor mag niet groter zijn dan 1/1.8”. Ontwikkelt u een serie product waarin kosten van de lens kritisch zijn, dan zijn M12 lenzen of CS-mount lenzen een geschikte keuze. De camera sensor mag niet groter zijn dan 1/1.8”.
 

Leverbetrouwbaarheid

Onze machine vision lenzen hebben geen gegarandeerde life cycle.  Wij staan in direct contact met de Fabrikant en kunnen daardoor de verwachte life cycle monitoren. Zodra een lens binnen afzienbare tijd niet meer leverbaar is, zullen wij tijdig onze klanten informeren en alvast een opvolger / alternatief aanbieden.
 

Heeft u nog vragen of opmerkingen?

Wilt u graag een C-mount lens, CS lens of een M12 lens aanschaffen, maar heeft u nog een vraag? Misschien staat het antwoord op uw vraag wel in onze FAQ. Zo niet, dan mag u altijd contact met ons opnemen, want wij helpen u graag verder.
 


Laatst bekeken producten