Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Home Lenzen Telecentric lens

Filter

Filter Filter
Telecentric-lens

Industrieel telecentrische lens met C-mount

Een telecentrische lens met C-mount wordt gebruikt in toepassingen waar zeer nauwkeurige metingen nodig zijn. De reden hiervoor is dat een telecentrische lens minder beeldvorming, een constante vergroting, een hoge resolutie, geen perspectieffouten en geen lensschaduw heeft. Dit resulteert in een beeld waarbij de vergroting, lichtintensiteit en vervorming uniform zijn over het volledige field of view.

De afmetingen van een telecentrische lens zijn altijd groter dan het vereiste field of view. Online bieden we onze standaard telecentrische lenzen voor standaard field of views. Moet u een groot object inspecteren? Neem dan contact met ons op zodat we onze speciale C-mount telecentrische lens kunnen aanbieden.Weergave:
  1 / 11  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Een telecentrische lens monteren

Onze telecentrische lenzen zijn compatibel met c-mount. Ze passen op onze standaard c-mount machine vision camera’s. Als u de telecentrische lens horizontaal gebruikt, moet de lens een steunbeugel hebben, anders wordt de spanning op de c-mount van de machine vision camera te groot.

Telecentrische lenzen bieden unieke voordelen in machine vision toepassingen maar hun montagerichting kan de prestaties beïnvloeden. Bij verticale montage hebben telecentrische lenzen technisch gezien geen speciale steunbeugel nodig. Mechanische ontwerpers kiezen er echter vaak voor om er een op te nemen om mogelijke trillingsproblemen aan te pakken.

Een speciale steunbeugel biedt een stabieler platform voor de telecentrische lens. Door de lens effectief aan de behuizing van de machine te bevestigen, worden trillingen geminimaliseerd. Dit resulteert in scherpere, helderdere beelden, een kritieke factor voor succesvolle machine vision toepassingen in taken zoals inspecteren, meten en objectherkenning. 

Telecentric lens met coaxial light input

Onze telecentrische lenzen worden uitgerust met een coaxial light input. Wanneer een LED coaxial licht wordt aangesloten, projecteert een halfdoorzichtige spiegel in de telecentrische lens het licht door de lens op het object. Dit creëert een gelijkmatig licht zonder dat er extern licht nodig is, waardoor de opstelling zeer eenvoudig te integreren is. 

Inzicht in telecentrische lenzen in machine vision

Telecentric lenzen spelen een cruciale rol in machine vision systemen door perspectieffouten te minimaliseren en een consistente vergroting en perspectief over het hele beeldvormingsgebied te garanderen. Hun unieke optische configuratie laat alleen licht parallel de lens binnekomen, waardoor het licht loodrecht op de sensor staat. Een speciaal element in de lens, een zogenaamde telecentrische stop, regelt de lichtstralen. Dit zorgt ervoor dat ze parallel bewegen voordat ze de beeldsensor bereiken.

Deze eigenschap maakt nauwkeurige dimensionale metingen en kenmerkextractie mogelijk, waardoor telecentrische lenzen onmisbaar zijn in computer vision toepassingen voor kwaliteitscontrole, inspectie en onderhoud in diverse industrieën.

De juiste telecentrische lens kiezen

Onze gebruiksvriendelijke lenscalculator stroomlijnt het process voor het bepalen van de ideale telecentrische lens voor uw toepassing. Voer gewoon de gewenste lensvergroting, sensorresolutie (zowel horizontaal en verticaal) en pixelgrootte in. De calculator bepaalt vervolgens het bijbehorende field of view. U kunt ook de sensorresolutie en pixelgrootte invoeren om de juiste lensvergroting te vinden. U kunt dan de waarde van de lensvergroting aanpassen tot het gewenste field of view is bereikt.

Ons team van vision experts staat ook klaar om u te helpen bij het navigeren door de lenscalculator of bij het beantwoorden van eventuele vragen. Voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning. Wij zetten ons in om u te voorzien van de tools en middelen die nodig zijn om weloverwogen beslissingen te nemen en optimale resultaten te behalen met uw computer vision systemen.

Get-Cameras portfolio

Met meer dan 100 opties biedt ons uitgebreide portfolio telecentrische lenzen een breed scala aan vergrotings- en werkafstandsopties om te voldoen aan uiteenlopende beeldvormingsbehoeften. Met aanpasbare oplossingen, uitgebreide ondersteuning en toewijding aan innovatie helpen wij gebruikers om uitzonderlijke resultaten te behalen in hun computer vision toepassingen, waardoor de efficiëntie, nauwkeurigheid en prestaties in verschillende industrieën en sectoren toenemen. 

Speciale verlichting voor telecentrische lenzen

Om het potentieel van telecentrische lenzen in machine vision opstellingen te maximaliseren, zijn er gespecialiseerde verlichtingsopties beschikbaar. Telecentrische verlichting straalt, net als hun lens tegenhangers, licht uit in een strikt parallelle richting. Deze synergie tussen telecentrische lenzen en telecentrische verlichting levert een krachtig voordeel op: zeer nauwkeurige metingen.

De uitgebreide reeks machine vision verlichting die speciaal is ontworpen voor telecentrische lenzen is geschikt voor een groot aantal inspectietaken. Door een consistente en gelijkmatige verlichting te garanderen, dragen deze verlichtingsoplossingen bij aan nauwkeurige en betrouwbare resultaten in kritieke toepassingen. 

Vergelijking met standaard industriële machine vision lens

Telecentrische lenzen onderscheiden zich van conventionele industriële lenzen door hun constante vergroting en minimale vervorming. In tegenstelling tot standaard c-mount lenzen die verschillende vergrotingen en vervormingen vertonen, bieden telecentrische lenzen een ongeëvenaarde precisie en consistentie in beelvorming, waardoor ze de voorkeur geniten voor kritische meet- en inspectietaken in machine vision opstellingen. 

Toepassingen in de machine vision industrie

Telecentrische lenzen vinden wijdverspreide toepassingen in de machine vision industrie, in diverse sectoren zoals de productie van medische apparatuur, de productie van auto-onderdelen, de productie van halfgeleiders, drukkerijen en de zone-energie industrie. Ze spelen een belangrijke rol bij kwaliteitscontrole, inspectie en onderhoudsprocessen en maken nauwkeurige metingen en detective van defecten in computer vision systemen mogelijk.

 Vragen over telecentrische lenzen

Voor vragen of specifieke verzoeken met betrekking tot telecentrische lenzen kunt u contact opnemen voor persoonlijke assistentie. Naast standaard telecentrische lenzen is er een breed scala aan speciale telecentrische lenzen beschikbaar voor unieke toepassingsbehoeften en vereisten in uw computer vision opstelling.


Laatst bekeken producten