Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Home Lenzen Microscooplens
Microscooplens

Microscooplenzen

Microscooplenzen maken nauwkeurige inspectie en analyse met een hoge vergroting mogelijk. Onze microscooplenzen bestaan uit twee delen en worden zorgvuldig door ons geselecteerd. Door deze selectie voor u te maken, kunnen we een optimale beeldkwaliteit garanderen en vervorming tot een minimum beperken. 

De lens is ontworpen voor het gebruik met C-mount fittingen en kan direct worden gemonteerd op onze machine vision camera’s met een sensorgrootte tot 1,1’. Onze lenzen zijn verkrijgbaar in modellen met een coaxiale lichtingang en modellen zonder deze extra lichtingang. 

De microscooplenzen zijn compatible met onze C-mount industriële camera’s, waardoor u een industriële USB3 of GigE camera naadloos kunt ombouwen tot een digitale microscoop. Met behulp van microscooplenzen kunt u uw vergrote beelden met een hoge resolutie vastleggen. 


Weergave:

Verschil tussen een microscooplens en telecentrische lens

Bij het kiezen van een lens voor machine vision is het cruciaal om het verschil te begrijpen tussen telecentrische en microscopische lenzen. Telecentrische lenzen minimaliseren perspectiefvorming en bieden een consistente objectgrootte voor nauwkeurige metingen. Ze hebben een gemiddelde vergroting (0,1x tot 10x) en een grotere werkafstand, waardoor ze flexibeler kunnen worden ingesteld. 

Microscooplenzen daarentegen blinken uit in hoge vergrotingen (10x tot 100x+) voor gedetailleerde analyse van miniscule kenmerken, maar hebben een vaste vergroting en een zeer korte werkafstanden waardoor het objecten extreem dicht bij de lens moet zijn, wat in sommige toepassingen beperkend kan zijn. 

Vergroting in microscooplens

Microscooplenzen kunnen een goede keuze zijn voor toepassingen met hoge vergrotingen in machine vision, maar er zijn een aantal belangrijke dingen waar u rekening mee moet houden met betrekking tot de vergroting:
  • Hoge vergroting: Microscooplenzen hebben meestal een veel hogere vergroting dan standaard machine vision lenzen variërend van 10x tot meer dan 100x. Hierdoor kunt u zeer Kleine kenmerken van uw object zien. 
  • Vaste vergroting: In tegenstelling tot sommige machine vision lenzen met zoomfunctionaliteit, hebben microscooplenzen een vaste vergroting. U moet de juiste lens kiezen op basis van de specifieke grootte van de onderdelen die u moet inspecteren.
  • Werkafstand: Microscooplenzen hebben een zeer korte werkafstand, wat betekent dat de afstand tussen de lens en het object minimaal is. Dit kan een beperking zijn in machine vision opstellingen waar meer ruimte nodig is tussen de camera en het object. 

Het kiezen van de juiste microscooplens

De aard van de toepassing bepaalt welk vergrotingsniveau geschikt is. Lenzen met een hoog vermogen bieden de grootst mogelijke vergroting en lenzen met een lagere vergroting bieden een breder field of view. Als u een eenvoudig een lichtbron wilt toevoegen, is de versie met coaxiale ingang aan te raden. U kunt contact met ons opnemen om de beste oplossing voor uw toepassing te vinden. 

Microscooplens met of zonder coaxiale ingang

Sommige microscooplenzen hebben de mogelijkheid voor een coaxiale lichtingang. Als het onderdeelnummer eindigt met -CO, heeft de lens een coaxiale lichtingang. Als het onderdeelnummer eindigt met -NI, heeft de lens geen coaxiale lichtingang. Vergeleken met de versie coaxiale lichtingang kunt u met deze microscooplens profiteren van een compacter ontwerp. 

Door te kiezen voor de microscooplens met coaxiale lichtingang, heeft u altijd de optie om de technische lichtconfiguratie te kiezen die meer flexibiliteit biedt. De coaxiale lichtingang is ideal voor het verlichten van vlakke glanzende oppervlakken, zoals metaal en printplaten.

Als lichtbron voor de coaxiale lichtingang raden we onze ledspot LED2-SPOT-12V-3W-White aan.

Applicaties

De microscooplenzen worden gebruikt in allerlei toepassingen waar een hoge vergroting en een korte werkafstand nodig zijn. Voorbeelden van toepassingen zijn monsteranalyse in laboratoria en waferinspectie.

Microscopie software voor beeldverwerking

Micro Manager (uManager) is beeldverwerkingssoftware voor microscopie die ontwikkeld is om microscopische toepassingen aan te sturen en te automatiseren. Het is ontwikkeld om te dienen als een compleet pakket voor beeldverwerking en microscoopbesturing. Deze beeldverwerkingssoftware voor microscopie wordt gedistribueerd met de broncode, waardoor het eenvoudig kan worden uitgebreid voor uw specifieke microscopie- of machine vision behoeften (bijvoorbeeld uw eigen camera drivers). 

Kwaliteitscontrole & garantie van onze lenzen

Het kwaliteitscontroleproces voor de productie van lenzen is gebaseerd op verschillende methodische stappen. Het proces voor lenzen zoals de microscooplens begint met een kwaliteitscontrole van de binnekomende grondstoffen en de voorbereiding van de productielijn. Deze voorbereiding omvat een controle van de persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) van de werknemers en het reinigen van de apparatuur. Tijdens de productie volgt elke stap een strikt proces dat wordt gecontroleerd door visuele inspecties of inspecties met behulp van gereedschappen. Elk product eindigt de productie met een eindinspectie, waarbij wordt bevestigd dat aan de optische en mechanische vereisten is voldaan. Bovendien worden er vóór verzending monstercontroles uitgevoerd. 

Dit process genereert uitgebreide rapporten die alle aspecten van de productie omvatten. Als het microscooplens op een bepaald moment niet voldoet aan de opgegeven kwaliteitsnormen, dan wordt het geclassificeerd als abnormaal. Er wordt actie ondernomen om de kwaliteit van de partij en de procedure te garanderen. Consistente controle zorgt ervoor dat de kwaliteit gehandhaafd blijft van de grondstoffen tot het eindproduct. 
 


Laatst bekeken producten