Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen

Filter

Filter Filter
USB3-Camera

Industrial USB3 camera kopen

GeT Cameras verkoopt industriële USB3 camera’s tot 45MP en 860fps. Deze camera’s worden gebruikt in industriële, farmaceutische en machine vision applicaties. De camera’s die wij in ons assortiment hebben opgenomen voldoen aan de industrie standaard “USB3 Vision”. De industrial USB camera is uitgerust met een CMOS of een CCD beeldsensor. Er zijn camera’s met behuizing en zonder behuizing beschikbaar (USB3 board-level camera). De USB3 board-level camera serie is geschikt voor OEM projecten met hoog volume.

De afmetingen van een USB 3.0 camera

De afmetingen van standaard USB3 camera's zijn 29x29x29mm. Er is keuze uit een industrial USB camera met of zonder digitale input en output (I/O). De USB camera zonder I/O heeft een artikelnummer dat eindigt op “-L”).  

GeT Cameras heeft een zeer sterk assortiment van industrial USB 3.0 camera’s.
Hieronder ziet u een overzicht van al onze modellen.
Tevens vindt u onderaan de pagina nog meer algemene informatie, zoals de kenmerken en voordelen van een industrial USB 3.0 camera.


Weergave:
  1 / 12  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Wat is het voordeel van een industrial USB3 camera?

Het protocol van een USB3 Vision camera is gebaseerd op het protocol van Firewire. Het is een uitermate stabiele interface voor het versturen van het beeld van een vision camera naar een computer. Bovendien zijn alle nieuwe computers uitgerust met USB3 poorten, waardoor zo’n camera eenvoudig te installeren is. Een overzicht van de voordelen:

USB3 Vision compliant

USB3 Vision compliant, dit betekent een universele communicatie protocol tussen beeldverwerking programma’s en de camera. Hierdoor werken deze camera’s met alle bekende beeldverwerking programma’s zoals Matlab, labview en Halcon.
 

  • Directshow driver. Hierdoor werkt de camera in consumenten programma’s zoals Skype.
  • USB3 Vision protocol zorgt voor stabiele beeldoverdracht met weinig vertraging. Ook kost het de computer weinig processor kracht om de beelden te ontvangen.
  • Zeer grote bandbreedte van 400 megabyte/seconde. Een 5 MegaPixel camera kan 79 frames per seconde halen.
  • Het werkt met ontwikkelboards zoals Raspberry Pi, Odroid en UP-Board
  • Drivers voor Linux beschikbaar

Kabels en USB hubs voor een industrial USB 3.0 camera

Deze USB3 camera’s hebben een grote bandbreedte van 400 megabyte per seconde. Daardoor gaat er veel data over de USB3 kabel naar de computer. Het is daarom van essentieel belang een gecertificeerde USB3 kabel te gebruiken. Goedkopere USB3 kabels zijn vaak van een slechtere kwaliteit, waardoor niet de volledige bandbreedte benut kan worden. Dit resulteert in een instabiel systeem. Alle USB3 kabels in onze online winkel zijn officieel door Daheng Imaging gecertificeerd en zijn 100% compatible met al onze industrial USB 3.0 camera’s.
Deze kabellengte van USB3 is maximaal 4,6 meter. Indien u grotere afstanden moet overbruggen zijn in theorie actieve extender kabels en usb hubs een optie, echter adviseren wij dit niet. Wilt u meer leren over de USB3 connectie? Lees het artikel in ons Kennis Centrum.
 

Werkt de industrial USB3 camera op de USB3 poort van mijn computer?

Een belangrijk punt van aandacht die vaak over het hoofd gezien wordt is de USB3 chip van de computer. Oudere computers met de eerste generatie USB3 poorten zorgen voor een instabiele bandbreedte. Hierdoor waren er in het verleden bepaalde computers waar een USB3 camera niet goed op werkte. De nieuwste generatie computers met USB3 poorten hebben hier geen last van.

Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om uw bestaande computersysteem uit te breiden met een USB3 controller met 4x USB3 poorten. Onze USB3 controllers zijn door Daheng Imaging gecertificeerd. Zo ben u verzekerd van een stabiele beeldoverdracht en heeft u de mogelijkheid om meerdere industrial USB camera’s aan te sluiten op een computer.  
 

Wat is het verschil tussen USB2 camera's en USB3 camera's?

USB 2.0 is een oudere USB-technologie dan USB3. USB3 is de geschikte interface voor hoge resolutie en high speed camera’s en heeft een maximale bandbreedte van 400 megabytes per seconde. Dit is 10 keer sneller dan USB2 en 4 keer sneller dan GigE. Iedere computer en bijna elk ontwikkelboard is tegenwoordig voorzien van een USB3-poort. De USB 3.0 camera gebruikt minder rekenkracht van de computer dan een USB2 camera voor het ontvangen van de beelden. Daarnaast is het assortiment van industriële USB3 camera’s veel groter. We kunnen zeggen dat USB3 de opvolger is van USB2, daarom vinden er op het gebied van USB2 camera’s geen verdere ontwikkelingen plaats. Daarentegen is de doorontwikkeling van industriële USB 3.0 camera’s in volle gang. Regelmatig wordt het assortiment uitgebreid met nieuwe industriële USB3 camera’s. Wij adviseren dan ook dat als het budget het toelaat, u het beste zo’n USB3 camera kunt kopen.
 

DirectShow en Software Development Kit (SDK) voor USB3 camera's

Daheng Imaging’s industrial USB3 camera’s zijn USB3 Vision compliant. De USB3 Vision standaard is ontwikkeld door de European Machine Vision Association (EMVA). Daheng Imaging is aangesloten bij zowel EMVA als AIA (Automated Imaging Association). De AIA bewaakt de verdere ontwikkeling en administratie van het USB3 Vision protocol. Dit gestandaardiseerde protocol zorgt ervoor dat onze industrial USB 3.0 camera’s kunnen communiceren met alle standaard beeldverwerking software pakketten. Voorbeelden zijn Matlab, Halcon, Adaptive Vision en Labview.

Gratis SDK voor industriële USB 3.0 camera's

Daarnaast is er voor deze camera een gratis SDK beschikbaar. Met behulp van de SDK kunt u eenvoudig de camera aansturen en parameters veranderen. De SDK bevat voorbeeld programma’s in de programmeertalen DotNet, C++ en C#, voor eenvoudige integratie in uw software.

Onze DirectShow driver voor Microsoft Windows zorgt ervoor dat commerciële programma’s de USB3 camera als een “webcam” zien. Na installatie van de driver wordt onze camera automatisch herkent in programma’s zoals Skype en Ispy (opname software)
 

Goede support bij het selecteren en aansluiten van uw industriële USB3 camera

De industriële USB 3.0 camera’s van Daheng Imaging hebben een strenge kwaliteitscontrole doorstaan, waardoor wij 3 jaar garantie kunnen garanderen. Toch kan het voorkomen dat u moeilijkheden ondervindt bij het installeren van de camera. Ook in dat geval kunt u goed bij ons terecht! U krijgt namelijk directe support door de engineers van Daheng Imaging. Deze kennen de USB3 camera als geen ander en kunnen u natuurlijk het allerbeste helpen. Uw technische support vragen kunt u stellen op onze support pagina. Meestal heeft u binnen 24 uur een antwoord op uw vraag.
 

Vragen over deze USB3 camera’s?

Overweegt u een industriële USB3 camera te kopen, maar heeft u nog enkele vragen daarover. Of wilt u advies om de juiste industriële​​​​​​​ USB camera te selecteren? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen u graag verder


Laatst bekeken producten