Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
UV-Camera

UV Cameras

Onze UV camera’s bieden een nieuwe manier om objecten te inspecteren met ultraviolet licht. Standaardcamera’s zijn beperkt tot het zichtbare lichtspectrum of infrarood en missen gevoeligheid in de lagere golflengten. Onze camera’s zijn uitgerust met de nieuwste beeldsensoren die gevoelig zijn  in het golflengtebereik van 200 nm tot 400 nm. De mogelijkheid om toegang te krijgen tot lagere golflengten heeft het mogelijk gemaakt om inspecties en analyses uit te voeren die anders onmogelijk zouden zijn met standaardcamera’s. Door ze te combineren met onze UV lenzen zijn de beeldresultaten van hoge kwaliteit.

Hieronder vindt u een overzicht van al onze modellen. Onderaan deze pagina vindt u ook meer algemene informatie, zoals de kenmerken en voordelen van een industriële UV camera. Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen.Weergave:

UV Camera – een krachtig hulpmiddel voor de toekomst

Kijk buiten het zichtbare spectrum met UV camera’s. Deze innovatieve technologie ontsluit een nieuwe dimensie in machine vision, waardoor u objecten vanuit een geheel nieuw perspectief binnen het lichtspectrum kunt inspecteren.

UV camera’s maken gebruik van ultraviolet licht dat onzichtbaar is voor het blote oog om gebreken en kenmerken te onthullen die bij gebruik van standaardcamera’s onopgemerkt blijven. Dit opent de deur voor verbeterde kwaliteitscontrole en procesoptimalisatie in verschillende industrieën.

Of u nu uw activiteiten wilt stroomlijnen, de productiekwaliteit wilt verbeteren of een meer proactieve benadering van onderhoud wilt hanteren. UV camera’s bieden een krachtig hulpmiddel dat in de toekomst steeds meer gebruikt zal worden.

Voordelen van UV Camera’s

Het gebruik van UV camera’s in uw machine vision systeem heeft verschillende voordelen:

  • Superieure detectie van defecten: UV camera’s kunnen gebreken opsporen die onzichtbaar zijn voor traditionele methoden, wat leidt tot een strengere kwaliteitscontrole.
  • Verbeterde sortering van materialmen: De mogelijkheid om materialmen te onderscheiden op basis van UV eigenschappen zorgt voor een revolutie in sorteerefficiëntie.
  • Efficiënt onderhoud: Proactieve detective van problemen die UV straling uitstralen maakt preventief onderhoud mogelijk, waardoor stillstand wordt verminderd.
  • Snel en nauwkeurig: Geavanceerde UV camera’s maken vervormingsvrije beelden van snel bewegende objecten op productielijnen.
  • Compact ontwerp: Moderne UV camera’s bieden een hoog aantal pixels in een compact format, waardoor ze gemakkelijk in bestaande systemin kunnen worden geïntegreerd.

Verborgen gebreken onthullen

UV licht heeft een kortere golflengte dan zichtbaar licht, waardoor het gevoeliger is voor onregelmatigheden op het oppervlak. De UV golflengte in het lichtspectrum varieert van 10 tot 400 nm, waardoor het korter is dan zichtbaar licht dat zich in het bereik van 400 – 780 nm bevindt. Onze UV camera’s zijn gevoelig in de golflengte van 200 tot 400 nm, wat de meest geschikte UV golflengte is voor industriële inspecties.

Hierdoor kunnen UV camera’s bijvoorbeeld minuscule krasjes en defecten detecteren die onzichtbaar zijn voor het blote oog of standaardcamera’s. Dit maakt ze ideaal voor het inspecteren van objecten zoals halfgeleiderwafers of metalen onderdelen. UV camera’s kunnen objecten detecteren die bestaan uit transparantie materialmen zoals plastic en PET. Door de verschillende absorptiesnelheden van UV stralen kunnen materialmen worden gesorteerd op basis van hun unieke UV absorptiesignaturen.

Zien door transparante materialen

Het inspecteren van heldere coatings die worden gebruikt bij de productie van electronica is eenvoudiger met UV camera’s. Waar traditionele camera’s het moeilijk hebben, heeft UV lich teen andere wisselwerking met coatings en het onderliggende materiaal. Dit kan een duidelijk contrast creëren, waardoor UV camera’s ongelijkmatige coatings kunnen identificeren en kwaliteitscontrole kunnen garanderen.

Materiaal sorteren

Het efficient sorteren van transparante materialmen zoals plastic en glas is een uitdaging voor recyclingbedrijven. Verschillende materialen absorberen of verzenden UV licht in verschillende mate. Door gebruik te maken van deze eigenschap kunnen UV camera’s materialen effectief onderscheiden en scheiden in real-time. Bovendien leggen sommige UV cameramodellen beelden vast van snel bewegende objecten op sorteerlijnen zonder vervorming, dankzij de global shutter technologie.

Voorspellend onderhoud door energiesystemen

UV camera’s kunnen een waardevol hulpmiddel zijn voor het inspecteren van elektriciteitssystemen als onderdeel van een uitgebreide voorspellende onderhoudsstrategie. Door ultraviolette straling te detecteren die door sommige verslechterende kabels wordt uitgezonden, kunnen ze helpen bij het identificeren van potentiële problemen. Dankzij het hoge aantal pixels van sommige UV cameramodellen kunnen ze duidelijke beelden vastleggen, zelfs in uitgestrekte buitenruimten.

Meer toepassingen die een UV camera gebruiken

UV camera’s hebben toepassingen die verder gaan dan de hierboven genoemde. Ze kunnen mogelijk worden gebruikt in:

  • Inspectie van voedingsmiddelen en dranken: Vreemde voorwerpen zoals plastic fragmenten detecteren in productielijnen.
  • Farmaceutische inspectie: identificeren van mogelijk geknoei met blisterverpakkingen door te zoeken naar variaties in materialen of markeringen.
  • Veiligheidstoepassingen: opsporen van vervalste documenten of vals geld met UV reactieve inkt.
  • Fluorescentie detecteren: door een speciale tracer toe te voegen aan vloeistoffen zoals lijm, worden ze onzichtbaar voor het blote oog, maar worden ze duidelijk zichtbaar onder onze UV camera’s. Hierdoor kunt u eenvoudig vaststellen of er vloeistoffen zoals lijm zijn gebruikt. Zo kunt u eenvoudig de toepassing van lijm tijdens de fabricage identiferen zonder dat het uiterlijk van het eindproduct voor uw klanten wordt beïnvloed.

GeT Cameras UV camera gratis SDK

Er is een gratis SDK beschikbaar voor uw UV camera’s. Met behulp van deze SDK kunt u de camera eenvoudig bedienen, beelden opnemen en parameters wijzigen. De SDK bevat voorbeeldprogramma’s in de volgende talen: .NET, C, C++ en C#, Python en meer. Dit zorgt voor een eenvoudige integratie in uw software. U kunt de gratis SDK downloaden op onze downloadpagina.


Laatst bekeken producten