Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen

Filter

Filter Filter
USB2-Camera

Industriële USB2 camera voor machine vision toepassingen

GeT Cameras verkoopt industriële USB2 camera’s voor slechts €98. Onze Cameras worden gebruikt in Industriële, OEM en farmaceutische applicaties. Op deze pagina ziet u een overzicht van onze USB camera’s van Daheng Imaging. Onze eerlijke prijzen zijn direct zichtbaar achter elk product en u heeft de mogelijkheid om deze direct online te kopen. Daheng Imaging industriële camera’s zijn beschikbaar met verschillende CCD en CMOS sensoren van bekende merken zoals Sony, Sharp, Aptina en Onsemi. Het is geïntegreerd in een compacte behuizing van 29x29x29mm. Daheng Imaging heeft speciale USB2.0 kabels met schroefverbinding zodat de USB2 kabel stevig aan de camera vastgeschroefd kan worden. De industriële camera is beschikbaar met of zonder I/O. Het artikelnummer van de USB camera zonder I/O eindigt op “-L”.


Weergave:

Wat is een industriële USB2 camera?

USB2 is de meest prijsconcurrerende interface voor industriële machine vision camera’s. De bandbreedte is 40 megabyte per seconde. Daardoor hebben de camera’s een lage frame snelheid. De maximale kabellengte van een USB2 camera is 4.5 meter. Het grote voordeel van USB2 is dat vrijwel elke PC een USB2 poort heeft, waardoor de USB camera op een heel eenvoudige manier aan verschillende computersystemen beeldgegevens kan overdragen. Deze camera’s zijn ideaal voor biowetenschap, medische toepassingen, Internet of Things (IoT), lab metingen, microscopen en nog veel meer applicaties.
 

Wat is het verschil tussen een industriële USB camera en een webcam?

Een consumenten USB camera, vaak ook webcam genoemd, is bedoeld om een beeld op te nemen die geoptimaliseerd is voor het menselijk oog. Daarbij zijn vaak de beelden ook gecomprimeerd. Door deze eigenschappen van de webcam is het nauwkeurig meten met behulp van beeldverwerking software niet mogelijk. Daheng Imaging industriële USB2.0 camera’s leveren ruwe beeldinformatie aan de computer. Deze beeldinformatie is optimaal voor beeldverwerking. Ook is het met onze industriële camera’s mogelijk het exacte beeldinname moment op microseconden nauwkeurig te bepalen. Dit is mogelijk omdat de USB camera een hardware trigger optie heeft. Deze eigenschap van industriële USB camera’s is niet mogelijk bij webcams. Het laatste grote verschil tussen een webcam en een industriële USB camera is dat elk industrieel USB camera model van Daheng Imaging minimaal 7 jaar verkrijgbaar is, terwijl een webcam model mogelijk al na een half jaar niet meer verkrijgbaar is.
 

Wat zijn de eigenschappen van een industriële USB2.0 camera?

De eigenschappen van deze camera zijn:
-    Ze zijn de goedkoper dan USB3 of GigE camera’s
-    USB2 kabels zijn goedkoop en hebben een maximale lengte van 4,5meter
-    Vrijwel elke computer heeft een USB2 poort, er is geen Frame-grabber nodig
-    Zowel data communicatie als de voeding spanning voor de USB camera gaan over een en dezelfde USB2 kabel
-    De bandbreedte is 40megabyte/seconde. Een 1,3 MegaPixel camera kan hierdoor maximaal 25 beelden per seconde maken
-    De camera is beschikbaar in een versie met digitale I/O en een versie zonder digitale I/O.
-    Eenvoudige integratie in alle beeldverwerkingstoepassingen.
 

Een USB2 of USB3 camera kopen?

Er zijn een aantal factoren die u kunt nagaan, om te kijken of u een USB2 of USB3 een camera wilt. We benoemen de belangrijksten hieronder.

Prijs

Als prijs de belangrijkste factor is in uw keuze voor een industriële USB camera en de USB2.0 camera voldoet aan uw minimale eisen, dan is een USB2.0 camera van Daheng Imaging de beste keuze. Als u meer budget heeft adviseren wij altijd om een USB3 camera te selecteren. De reden daarvoor is dat USB3 camera’s sneller het beeld oversturen van de USB camera naar de computer. Dit heeft te maken met de opbouw van het protocol en de bandbreedte van de USB3 interface. Het protocol van een USB3 Vision camera is opgebouwd zoals het vroegere firewire protocol. Hierdoor is de timing in de beeldoverdracht nauwkeuriger dan bij een USB2 camera. Dit resulteert in het sneller verkrijgen van de beelden in de CPU van de computer.

Leverbaarheid

Daarnaast zullen USB3 camera’s nog langer leverbaar zijn, omdat het een nieuwere techniek is. De laatste reden is de beschikbare drivers voor de USB camera’s. Een USB2.0 camera van Daheng Imaging kunt u alleen aansturen met de SDK van Daheng Imaging. Onze USB3 camera’s kunt u aansturen via Directshow, via de SDK van Daheng Imaging of via het standaard USB3 vision protocol. Hierdoor worden onze USB3 camera’s ondersteund in alle beeldverwerking software pakketten zoals onder andere Matlab, Halcon, Adaptive Vision en Labview.
 

Software Development Kit voor USB Camera (SDK)

Met behulp van onze gratis SDK (zie onze download pagina) kunt u de USB camera van Daheng Imaging aansturen. Daarnaast kunt u beelden opnemen en de parameters van uw USB camera instellen. De SDK bevat voorbeeld programma’s in de programmeertalen DotNet, C++ en C#. Daardoor kunnen programmeurs onze camera’s eenvoudig in hun eigen software integreren.
 

Contact

Overweegt u om een USB2 camera aan te schaffen, maar wilt u er eerst nog wat meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen u graag verder!
 


Laatst bekeken producten