Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen

Daheng Galaxy Viewer om onze industriƫle camera's te programmeren

Het Daheng Galaxy Viewer-programma is het belangrijkste hulpmiddel om de camera te testen en te programmeren. Met Galaxy Viewer is het mogelijk om cameraparameters te wijzigen en op te slaan, en om afbeeldingen te verkrijgen en op te slaan. Het heeft meerdere plug-ins voor extra functies zoals kruisdraden, raster en LUT. We laten u zien wat de mogelijkheden zijn en hoe u de Daheng Galaxy Viewer kunt gebruiken.

Stap 1: Installeer de Daheng machine vision camera SDK

 ** Sluit de Machine Vision Camera niet aan vóór of tijdens de installatie van de SDK.** 
U kunt de nieuwste versie van onze SDK vinden in ons downloadgedeelte. Na het downloaden van de SDK installeert u deze door het bestand uit te voeren dat aan de rechterkant wordt weergegeven.
 
Zodra de SDK is geïnstalleerd:
•    De software Galaxy viewer zal geïnstalleerd zijn.
•    Alle cameradocumentatie is beschikbaar in de map: C:\Program Files\Daheng Imaging\GalaxySDK\Doc
•    Programmeringsvoorbeelden zijn beschikbaar op C:\Program Files\Daheng Imaging\GalaxySDK\Samples

Stap 2: Open de Galaxy Viewer

De demosoftware is geïnstalleerd op de volgende locatie:
C:\Program Files\Daheng Imaging\GalaxySDK\Demo\Win64\GalaxyView.exe
De eenvoudigste manier om de Galaxy Viewer te starten is door "galaxy" te typen in de Windows-zoekbalk:


Zodra u het programma start, scant het automatisch naar aangesloten camera's in het netwerk en de USB-poorten:
 

Aan de linkerkant ziet u de Daheng-verbindingsboom voor GigE/USB2.0/USB3.0-industriële camera's. U kunt ook zien welke netwerkcamera's zijn verbonden met welke netwerkadapter.


Als de camera's correct zijn aangesloten, worden ze automatisch toegevoegd aan de boom bij het opstarten van het programma of nadat het programma de weergave heeft vernieuwd.
U kunt handmatig naar apparaten zoeken en de apparatenlijst bijwerken met het pictogram aan de linkerkant.
 

Stap 3: Het verbinden met de camera

De onderstaande schermafbeelding laat zien dat een MER-630 Ethernet camera en een MER2-2000 USB3 zijn gevonden.


Om verbinding te maken met de specifieke camera, selecteert u eenvoudigweg de naam en dubbelklikt u erop of drukt u op het tweede pictogram van links "Open device". Het is mogelijk om meerdere camera's te openen.

Stap 4: Het controleren van de machine vision camera

Wanneer er verbinding is gemaakt met de camera, stuurt de camera een XML-bestand naar onze GalaxyViewer om de GalaxyViewer zijn functieset te vertellen. Deze functies / cameraparameters worden weergegeven in het venster aan de rechterkant. Hier heeft u de controle om de parameters van de camera te wijzigen.


Resultaat van de parameters afstellen
Voorbeeld A: Live view met standaard cameraparameters.
Voorbeeld B: Live view na optimalisatie van de camera-instellingen.
A:  B:  
 

Stap 5: Verschillende opties gebruiken in de Galaxy viewer

In dit deel van het artikel laten we meerdere functies van de Galaxy Viewer-software zien. Eerst laten we zien hoe u de blauwe pictogrammen kunt gebruiken die nog niet zijn gebruikt in stap 1 tot en met 4. Vervolgens lopen we door alle tabbladen in de bovenste balk en leggen we uit waarvoor u ze kunt gebruiken.

Openen van foto’s
Het is mogelijk om afbeeldingen te bekijken in de Galaxy Viewer. Dit kun je bijvoorbeeld doen om de RGB-waarde van een bepaald deel van een afbeelding te controleren.


Opslaan van foto’s
U kunt klikken op het pictogram "Afbeelding opslaan" om de huidige afbeelding op te slaan. U kunt het formaat selecteren waarin u de afbeelding wilt opslaan en de bestandsnaam. We raden aan om afbeeldingen op te slaan als .PNG om de afbeeldingsgrootte te verkleinen zonder de beeldkwaliteit te verliezen.

Tile view
Als u meerdere camera's heeft aangesloten, is het mogelijk om het scherm te splitsen met de tegelfunctie en beide camera's in hetzelfde venster te zien.
 

Cascade view
U kunt ook meerdere camera's bekijken met cascade view. Dit opent meerdere vensters zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding. 


Histogram
Histogram weergeven/verbergen (huidige algehele afbeeldingswaarden).
 
Crosshair
Klikken op de "Crosshair" knop geeft een kruisdraad weer in het midden van uw afbeelding. Als je het crosshair op een ander deel van de afbeelding wilt zetten, gaat u naar het tabblad "Settings".

  
U kunt uw eigen waarden voor lijndikte en offset invoeren in het onderstaande venster. Let op: offset [0,0] is het midden van de afbeelding. Om naar links of omhoog te gaan, gebruikt u een waarde lager dan nul. Bijvoorbeeld: [-200,-50]

Hoe u bij de aanpassing van het kruisdraad komt


Grid
De Galaxy Viewer-software heeft een rasterfunctie. U kunt dit raster in- en uitschakelen door op het pictogram te klikken.


Om dit raster aan te passen, gaat u naar Settings > View en schakelt u over van kruisdraad naar raster. U kunt nu kiezen uit High, Standard en Low. Een hoog raster betekent dat het raster is samengesteld uit meer lijnen dan een laag raster.

 
Digitale zoom
U kunt in- en uitzoomen op uw afbeelding door te klikken op het + of – pictogram of door een percentage in te vullen. Wanneer u de volledige afbeelding op uw scherm wilt zien, kunt u klikken op "Fit Size". De Galaxy Viewer bepaalt het zoompercentage om uw volledige afbeelding op het scherm te laten passen.


Om in te zoomen, kunt u het zoompercentage wijzigen. U kunt klikken op 100 om ervoor te zorgen dat elke pixel van de camera 1 pixel op uw scherm is. Deze functie is erg handig wanneer u uw lens wilt kalibreren om een zeer scherpe afbeelding te krijgen.
 

TIP: Heeft u een project met verschillende objecthoogtes? Plaats het hoogste en laagste object naast elkaar terwijl u de lens scherpstelt. Om meer scherptediepte te krijgen, kunt u de iris sluiten. We raden aan om te beginnen met F4.0. Als de scherptediepte niet groot genoeg is, sluit u de iris verder.

Stap 6: Gebruik van de toolbar

De Galaxy Viewer-software heeft meer opties beschikbaar in de werkbalk. Dit deel van het artikel legt uit wat elk tabblad is en hoe u de tools kunt gebruiken.

File
Onder het tabblad "File" zijn een paar opties beschikbaar.

U kunt een afbeelding laden die u hebt opgeslagen. Vervolgens kunt u bijvoorbeeld de RGB-waarde in een deel van die afbeelding controleren.

Als de acquisitie actief is, kunt u afbeeldingen opslaan.

Importeren/Exporteren van apparaat instellingen wordt gebruikt om instellingen voor een specifiek cameramodel op te slaan of te herstellen, dient als back-up of is een snelle manier om meerdere camera's te configureren.

Apparaat XML opslaan stelt u in staat om het huidige configuratiebestand van de camera op te slaan met informatie zoals de firmwareversie en het serienummer.  


Device
Het tabblad "Device" heeft dezelfde opties als de werkbalk, behalve "Device Default Open". Hier kunt u het niveau van gebruikersrechten kiezen dat als standaard is ingesteld bij het openen van het programma.


View
Toolbar/Devices/Features/Feature Document -> Toggle display of menus ON OFF
Toolbar/Devices/Features/Image tools -> ekijk het raster of het dradenkruis en de live afbeelding  zoom/fit/100% fit


Plugin


Plugin manager: De plug-inmanager laat u zien welke plug-ins actief zijn. U kunt deze plug-ins in- en uitschakelen door het vakje voor de plug-in aan te vinken of uit te vinken. U kunt ook de positie van deze plug-in verhogen of verlagen.
Flat Field Correction plugin (verbruik): Als het buitenste deel van de afbeelding donkerder is dan het midden vanwege een lens of gebruikte verlichting, kunt u aan die delen extra versterking toevoegen. Om dit te doen:

-    Maak de scène wit (gebruik een wit object dat het volledige beeldveld bedekt)
-    Gebruik een vaste belichtingstijd en verhoog de belichting totdat het midden van de afbeelding volledig wit is.
-    Klik op acquisition of brightfield en vervolgens op execute FFC.

De plug-in zal nu de donkere delen van de afbeelding ophelderen.

Image processing plugin: laat u gammakleurparameters aanpassen

LUT create Tool plugin: Lookup-tabel. U kunt de intensiteit / gamma van pixels wijzigen met behulp van een lookup-tabel.

The multiImage Save Plugin: stelt u in staat om meerdere afbeeldingen op te slaan. U kunt de MultiImage Save Plugin gebruiken om afbeeldingen te timen en deze automatisch op te slaan.


Scherm
Er zijn twee instellingen onder Venster. Deze instellingen herschikken de liveweergave wanneer u meerdere camera's gebruikt. U kunt het scherm splitsen door op 'Tile' te klikken, of de functie 'Cascade' gebruiken. (zie volledige uitleg onder stap 5)
 

Settings


Language: Taalinstellingen van het programma

Stel geldige bits in voor weergave: Als u afbeeldingen in 12 bits vastlegt, kunt u selecteren welke van de 12 bits op uw monitor moeten worden weergegeven. Uw monitor kan waarschijnlijk slechts 8 tot 10 bits weergeven.


Acquisitie buffer nummer instellen: Stel in hoeveel frames in de camerabuffer worden bewaard voordat ze worden verzonden. Meer frames geven een stabiele framerate, maar ten koste van de acquisitiesnelheid.
Auto network package formaat: Automatisch onderhandelen over de beste netwerkpakketsgrootte en weergave.

TIP: Dit overschrijft de GevSCPSPacketSize en GevSCPD waarden!
Zie stap 3: Connecting multiple GigE cameras to one ethernet port (vision-camera.nl)

Auto update device list: Scan automatisch periodiek naar nieuwe camera's.

Show incomplete frame: Incomplete frames weergeven in live view

Show image: Liveview in- of uitschakelen (FPS weergeven)

Show Raw Image Grey Value: Weergeeft de waarde onder aan het scherm.


Start polling attribute: Start polling-attribuut: Om de x seconden worden de attribuutwaarden gecontroleerd om te zien of deze zijn gewijzigd. Stel bijvoorbeeld de camera in op ‘auto exposure’ en activeer het ‘polling-attribute active’. Wanneer een object voor de lens wordt geplaatst, wordt het beeld donker en wordt de belichtingstijd verlengd.

Je kunt de waarde van de belichtingstijd zien toenemen. Als het polling-attribuut inactief is, zie je de waarde van de belichtingstijd niet veranderen, maar zie je in de live view dat de camera de belichtingstijd aanpast.

View Options: Opties voor het uiterlijk van het grid/Crosshair.

Hulp
Toont de huidige versie van de Galaxy view.


Als u vragen heeft over de Galaxy Viewer, neem dan contact op met onze customer support. Wij streven ernaar om uw vragen binnen 24 uur te beantwoorden.
  Camera installation instructions     14-12-2023 11:22