Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen

Hardware trigger master- en slavecameraā€™s

Hoe kunt u machine vision camera’s synchroniseren?

Om industriële machine vision camera’s te synchroniseren is de I/O poort van de industriële camera nodig. Een mastercamera activeert hardware voor zijn slavecamera’s om een perfecte synchronisatie tussen alle camera’s te garanderen. In dit voorbeeld leggen we u uit hoe u 1 mastercamera op 3 slavecamera’s aansluit. Het resultaat is een opstelling met 4 industriële camera’s die perfect gesynchroniseerd zijn. Hieronder ziet u een technisch schema van een gesynchroniseerde cameraopstelling: 


Het schema laat zien hoe u 3 slavecamera’s kunt activeren vanaf 1 mastercamera. Er is altijd een externe voeding nodig. De externe voedingsspanning moet tussen de 5 en 24V liggen. In ons voorbeeld gebruiken we een externe voeding van 12V voor de gesynchroniseerde cameraopstelling. 

De powerline 1 uitgang kan maximaal 25mA aan. Een Line 0 ingang heeft 7mA nodig om te kunnen functioneren. De mastercamera kan dus maximaal 3 slavecamera’s triggeren (7*3=21mA), door gebruik te maken van de slavecamera’s trigger ingang Line0. 
Mocht u meer industriële camera’s willen synchroniseren, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u dan uitleggen hoe u de andere beschikbare I/O’s kunt gebruiken om maximaal 10 industriële camera’s te synchroniseren. 

Berekening van weerstand om de stroom voor de gesynchroniseerde camera’s te beperken

Om de uitgangsstroom van de voeding te beperken, om de camera elektronica te beschermen, is weerstand nodig. De waarde van deze weerstand hangt van af van de externe voedingsspanning en het aantal slavecamera’s dat is aangesloten. In ons voorbeeld synchroniseren we 3 slavecamera’s met één mastercamera met behulp van een 12V externe voeding. De berekening van weerstand is als volgt:
Weerstand = spanning / stroom (I)
1 slavecamera -> stroom tussen 7 en 25mA, bij voorkeur ongeveer 12mA
2 slavecamera's -> stroom tussen 14 en 25mA, bij voorkeur ongeveer 17mA
3 slavecamera's -> stroom tussen 21 en 25mA, bij voorkeur ongeveer 24mA

De aanbevolen weerstanden bij gebruik van een 12V externe voeding om de industriële camera’s te synchroniseren zijn:

    1 Slavecamera, een weerstand van 1000 Ohm
    2 Slavecamera's, een weerstand van 680 Ohm
    3 Slavecamera's, een weerstand van 470 Ohm

In het bovenstaande schema zijn er 3 slavecamera’s, daarom wordt een weerstand van 470 Ohm gebruikt om in totaal 4 camera’s te synchroniseren. 

I/O connector gebruiken om een industriële camera te triggeren

De Input/Output (I/O) connector van de industriële camera wordt gebruikt door de mastercamera om de slavecamera’s hardware matig te triggeren. De pin-out van de I/O connector is als volgt: 

De camera’s programmeren in gesynchroniseerde cameramodus

Om de camera’s te programmeren voor synchronisatie is de Galaxy SDK vereist. Volg het artikel “Quickstart: 5 stappen om eenvoudig een machine vision camera te installeren”, om er zeker zeker van te zijn dat de SDK correct geïnstalleerd is. 
De mastercamera staat in de free-running modus. Elke keer dat de mastercamera een beeld vastlegt, wordt de uitvoer van Line1 hoog. Om dit te programmeren in het Galaxy SDK-programma maakt u verbinding met de mastercamera en gaat u naar: (Menu: Remote device/DigitalIOControl). 

Selecteer Line1 en verander LineSource in ‘Strobe’.


Sluit vervolgens één voor één de slavecamera’s aan. De slavecamera’s moeten worden geprogrammeerd en getriggerd worden. De triggersource hiervoor moet Line0 zijn. Ga hiervoor naar; Menu: Remote device/AcquisitionControl.

Verander TriggerMode in ‘ON’ en TriggerSource in Line0. Zorg ervoor dat de andere instellingen zijn zoals afgebeeld.

Support nodig? Contacteer ons!

   

  Camera & Vision techniques     19-12-2023 11:53