Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Home Lenzen

Machine vision lenzen voor industriële camera’s

Bij GeT Cameras bieden we betaalbare lenzen van hoge kwaliteit voor industriële beeldverwerking en we hebben een breed scala aan industriële lenzen C-mount lens, F-mount lens, M12 lens, telecentrische lens, voor industriële beeldverwerking / machine vision in verschillende industrieën.

Onze unique selling points zijn:

 • Prijs: onze machine vision lenzen zijn 30 tot 50% goedkoper dan een vergelijkbare industriële lens;
 • Kwaliteit: elke machine vision lens is van zeer hoge kwaliteit. Onze partner produceert lenzen voor bekende bedrijven zoals Tesco, Volkswagen, Foxconn, Ikea en Samsung.
 • Machine vision lens portfolio: we hebben een groot portfolio voor alle standaardtoepassingen. Daarnaast kunnen we op verzoek speciale lenzen en aangepaste machine vision lenzen

Onderaan deze pagina staat meer informatie over hoe u de gewenste lens selecteert.Industriële lenzen voor industriële beeldverwerking

Wat zijn de voordelen van C-mount lenzen?

C-mount is een gestandaardiseerde schroefdraadverbinding. De belangrijkste voordelen zijn:

 • Geschikt voor al onze beeldsensoren;
 • U kunt het diafragma (iris) instellen;
 • U kunt de focus instellen;
 • U kunt de iris en focus bevestigen met schroeven;
 • U kunt de lens gemakkelijk en stevig monteren;
 • De lens is zeer lichtgevoelig.

De enige nadelen van de C-mount lens zijn het format (relatief groot) en de prijs. Deze lens is de duurste versie van machine vision lenzen die u op een industriële vision camera kunt plaatsen.

Wat is een CS mount lens?

Een CS-mount is een lens die vaak wordt gebruikt in beveiligingscamera’s. Een CS-mount lens kan alleen worden gebruikt op een CS-mount camera. Wanneer u onze machine vision camera bestelt, heeft u ook de optie om de camera te voorizen van CS-mount.  

Wat zijn de kenmerken  van een lens met CS-mount

 • Het is zeer betaalbaar
 • U kunt de focus instellen
 • Meestal kunt u de iris niet aanpassen
 • U kunt de CS lens gemakkelijk en veilig monteren
 • Regelmatig nieuwe modellen waar de oude lenzen EOL gaan, tenzij er grote bestellingen van 2000 – 5000 worden geplaatst.

Vanwege een slechtere  voorspelbaarheid van de leverbetrouwbaarheid van CS-mount lenzen, bieden we deze standaard niet aan in onze online winkel. We bieden dit alleen aan voor volumeprojecten vanaf 100 stuks per jaar. De prijzen van deze lens variëren meestal tussen de 8 en 25 euro per stuk. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om aanpassingen ana de iris te maken. Als u geïnteresseerd bent in deze lens, laat het ons dan weten.

Wat is een lens met M12- of S-mount?

Een M12 lens, ook wel S-mount lens genoemd, is de meest compacte lens voor een vision camera. Deze kan bijvoorbeeld worden gebruikt in medische apparatuur en compacte handheld apparaten. De S-mount lens is erg klein en wordt vaak gebruikt op compacte board-level camera’s. Wilt u deze lens gebruiken op onze machine vision camera? Dan kunt u het beste CS-mount camera kopen. U heeft ook een CS naar M12 adapter en een M12 lockring nodig om de lens vast te zetten. De lens kan worden gebruikt met een visioncamera met een sensorgrootte van 1/3’’ , 1/2.5’’ , 1/2.3’’ , 1/2’’ of 1/1.8’’.

Get Lenses M12 lenzen

We hebben ervoor gekozen om geen goedkope M12 lenzen te verkopen, maar M12 lenzen van hoge kwaliteit met weinig tot geen vervorming. Duurdere M12 lenzen zijn geschikt voor camera’s met een zeer hoge resolutie en grote beeldsensoren (tot 1/1.8’’). Goedkope M12 lenzen hebben vaak veel geometrische vervorming en zijn alleen geschikt tot een sensorgrootte van 1/3’’.

Speciale machine vision lenzen

We hebben speciale industriële lenzen die zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke vereisten van uw beeldverwerkingsprojecten.

C-mount lens voor microscoop

We bieden een serie C-mount lenzen voor microscopen die compatibel zijn met onze industriële camera’s. Kies tussen vergrotingen en kies modellen met of zonder coaxial input.  

Machine vision UV lens

Voor UV-lengtes tussen 240 nm en 1000 nm is er een UV-lens beschikbaar voor uw machine vision toepassing.

C-mount SWIR lens

Onze series SWIR lenzen zijn gemaakt voor industriële toepassingen en ondersteunen het golflengtebereik van 400 nm tot 1700 nm. Met deze golflengte dekken ze het zichtbare spectrum + het SWIR spectrum en worden ze beschouwd als VIS-SWIR lenzen.

Varifocaal en zoom lenzen

Machine vision lenzen hebben meestal een vaste focal length en een handmatig instelbaar diafragma. Voor sommige machine vision toepassingen begrijpen we de behoefte aan een varifocale lens of een gemotoriseerde focal length / zoomlens of zelfs een auto focus lens. Als u de lens die u zoekt niet heeft gevonden, neem dan contact met ons op.

C-mount vs Cs-mount

Het verschil tussen een C-mount machine vision lens en een CS-mount lens is dat de lens mount van de camera met een CS-mount 5mm korter is. Een lens met CS-mount moet 5mm korter zijn tot de beeldsensor dan een lens met C-mount.  

Met behulp van een lensadapter (5mm) is het mogelijk om een C-mount lens op een CS-mount vision camera te gebruiken. Het is echter niet mogelijk om een CS-mount lens op een C-mount vision camera te gebruiken. In dat geval zal de lens namelijk niet dicht genoeg bij de beeldsensor zitten.

Lens Calculator

Een eenvoudige manier om de juiste focal length voor uw toepassing te vinden, is het gebruik van onze lenscalculator. Door de grootte van de camerasensor, het field of view en de werkafstand in te voeren, wordt een aanbevolen focal length voor uw machine vision lens berekend. Als geavanceerde functie kunt u uw cameraparameters invoeren (resolutie en pixelgrootte) en de uiteindelijke FOV met de aanbevolen focal length berekenen.

Welke machine vision lens moet ik kopen?

GeT Lenses heeft een assortiment van verschillende soorten industriële lenzen. Bij het kiezen van de juiste machine vision lens raden wij het volgende aan:

 • Als u een machine vision toepasing heeft met lage volumes of een camera met een sensor groter dan 1/1.8’’ raden we het gebruik van een C-mount lens.
 • Als u een volumeproduct ontwikkelt waarbij de afmetingen van de lens kritisch zijn, is een M12 lens de beste keuze. De camerasensor mag niet groter zijn dan 1/1.8’’.
 • If you develop a volume product in which the cost of the lens is critical, then both a M12 lens or CS-mount lens are a good choice. Again, the camera sensor must not exceed 1/1.8".

Machine vision lens levenscyclus

Hier bij GeT Cameras begrijpen we het belang van langetermijnplanning voor uw machine vision projecten. Hoewel onze machine vision lenzen geen gegarandeerde levenscyclus hebben, doen we er alles aan om u op de hoogte te houden. We werken nauw samen met de fabrikant van de lenzen en houden proactief de beschikbaarheid in de gaten. Als een lens bijna aan het einde van zijn levensduur is, laten we u dat ruim van tevoren weten. Dit geeft u ruim de tijd om een laatste aankoop te overwegen of geschikte alternatieven te bekijken die we u kunnen bieden. Door op de hoogte te blijven, kunt u zorgen voor een soepele overgang en mogelijke verstoringen van uw projecten voorkomen.

Ondersteuning nodig voor industriële lenzen?

Wilt u een machine vision lens kopen (C-mount lens, M12 lens, telecentrische lens of een andere) maar heeft u nog een vraag? Laat het ons weten, we helpen u graag verder.

 


Laatst bekeken producten