Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Home Industriële-camera
Industriële-camera

Heeft u ondersteuning nodig bij het selecteren van een industrial imaging camera?

Onze industrial imaging camera’s zijn beschikbaar met USB2, USB3, GigE, 2.5GigE, 5GigE en 10GigE interfaces. De camera’s zijn uitgerust met de laatste beeldsensoren van Sony, OnSemi, Gpixel en andere bekende industriële beeld sensor fabrikanten.

In ons artikel "Hoe een industriële camera-interface te selecteren (USB3, GigE, 5GigE, 10GigE Vision" bespreken we de voor en nadelen van elke industriële camera interface specifiek. Onderaan deze pagina vindt u een samenvatting van het artikel. Als u meer hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste industrial imaging camera voor uw toepassing, neem dan contact met ons op.
 


TOP 5 Machine Vision Camera interfaces

Er zijn diverse machine vision camera, ook bekend als industrial imaging camera, interfaces beschikbaar. De volgende tabel toont een samenvatting van de meest bekende interfaces. De 7 industrial imaging camera interfaces die wij aanbieden worden verderop besproken.
  USB2 USB3 FireWire GigE CameraLink Coaxpress 5GigE 10GigE
Supported by GeT Cameras Yes Yes No Yes No No Yes Yes
Bandwidth
(Megabyte/s)
40 400 80 100 Base = 250
Medium = 500
Full = 750
1 lane = 750
2 lanes = 1500
3 lanes = 2250
4 lanes = 3000
500 1000
Cable length
(maximum)
5m 4.6m 10m 100m 7m 100m 100m 100m
Power + data
on one cable
Yes Yes Yes Only if PoE PoCL Yes Only if PoE Only if PoE
Frame-grabber
mandatory
No No Yes No Yes Yes Yes Yes
Cable costs Low Low Medium Low High Low Low Low
Camera costs Very low Low Low Low High High Medium High
CPU usage Medium Low Low Medium Low Low Medium Medium
Customer
acceptance
Fair Good Fair Good Declining Growing Growing Growing
Multiple
cameras
Fair Excellent Excellent Good Fair Excellent Excellent Excellent
 
 

USB2 industrial imaging camera

De USB2.0 industrial camera interface is de goedkoopste interface en het gemakkelijkst te integrerren. De bandbreedte en kabellengte zijn beperkt. USB2.0 Industriële imaging camera's zijn ideaal voor toepassingen die maximaal 1,3 MP bij 30 fps of 5MP bij 7 fps vereisen, met een kabellengte van maximaal 5 meter.

USB3 Vision industrial imaging camera

De USB3.0 Vision industrial imaging camera interface is de een van de snelste interfaces met de meeste bandbreedte die we ondersteunen. Deze interface gebruikt de minste hoeveelheid processorvermogen (resources) van de computer. Daarom is het ideaal voor camera sensoren met hoge resolutie en hoge snelheid. De kabellengte daarentegen is beperkt tot 4,6 meter. Meer informatie over het industrial imaging cameraprotocol USB3 Vision is beschikbaar op onze blog.

GigE Vision industrial imaging camera

De GigE Vision industrial imaging camera interface wordt vaak gebruikt in machine vision toepassingen, waarvoor langere kabellengtes nodig zijn (> 5 m). De bandbreedte is gemiddeld (tussen USB2.0 en USB3.0). Dit maakt het ideaal voor standaard machine vision toepassingen. Zowel 20MP-sensoren met lage framerates als industrial imaging camera's met een lage resolutie met hoge framerates zijn beschikbaar met GigE.

5GigE Vision industrial imaging camera

De 5GigE Vision industrial imaging camera interface is een nieuwe snelle interface waarvoor een 5GigE of 10GigE netwerkkaart benodigd is. Het maakt gebruik van dezelfde kabel infrastructuur als GigE Vision. Deze 5GigE Vision interface is zeer interessant voor industriële cameratoepassingen waar lange kabellengtes en hoge beeldsnelheden met hoge resoluties vereist zijn.

10GigE Vision industrial imaging camera

10GigE Vision Industrial imaging camera's vereisen een 10GigE-infrastructuur, oftewel een PC met een 10GigE poort. Deze interface heeft de hoogste bandbreedte. De interface is echter ook relatief duur. Voor de meeste industriële cameratoepassingen leveren GigE en USB3 voldoende bandbreedte. De 10GigE Vision industrial imaging camera interface is dan ook voor de high end toepassingen ontwikkelt.
 

 

Verschillen tussen industrial imaging camera's en machine vision camera's

Industrial imaging camera's en machine vision camera's zijn termen die beide worden gebruikt voor industriële camera's. Beide soorten camera's worden gebruikt in industriële omgevingen voor verschillende toepassingen. Waar Industrial imaging camera's meestal verwijzen naar een brede categorie camera's voor industriële toepassingen, wordt met machine vision camera's meestal verwezen naar camera's die zijn ontworpen voor machine vision toepassingen. Wanneer we verwijzen naar Industrial imaging camera's, kunnen we ook andere soorten camera's bedoelen, zoals infraroodcamera's of high-speed camera's. Beide soorten camera's zijn ook beschikbaar in ons aanbod aan machine vision camera's. Bekijk onze SWIR-camerapagina voor shortwave infraroodcamera's of onze USB3-camerapagina voor hogesnelheidscamera's. Concluderend kunnen zowel de termen machine vision camera's als Industrial imaging camera's worden gebruikt bij het zoeken naar een camera voor toepassingen zoals automatisering, kwaliteitscontrole, inspectie en meting.


Industrial imaging cameratechnologie

Industriële camera's, ook bekend als industrial imaging camera's of Machine vision camera's zijn ontworpen voor industriële en medische toepassingen. De belangrijkste verschillen tussen een industriële imaging camera en een beveiligingscamera of consumentencamera zijn:
  • Een industrial imaging camera geeft RAW-beeldinformatie, zonder compressie.
  • Zeer weinig vertraging tussen beeldopname door de industriële camera en beeldweergave op de pc
  • Optie om exact het moment van beeldinname te bepalen doormiddel van een hardware trigger signaal met industrial imaging camera's.
  • Lang leverbaar, industrial imaging camera's hebben een minimale levenscyclus van 5-7 jaar (meestal nog langer), terwijl een specifiek model beveiligingscamera's of consumentencamera's vaak na 1-2 jaar niet meer verkrijgbaar is.
  • Image-sensor-gevoeligheid, industrial imaging camera's hebben grotere en daardoor meer lichtgevoelige sensoren. Als gevolg hiervan zijn de beelden beter tijdens omstandigheden met weinig licht of korte belichtingstijden
  • Met een industrial imaging camera hebt u toegang tot meer functies, bijvoorbeeld LUT-tabellen, region-of-interest, triggering, pixel-binning etc.
Dit zijn onder andere redenen om een ​​industrial imaging camera te selecteren.

Machine vision camera toepassingen

In bijna elke markt worden machine vision camera's gebruikt. Enkele voorbeelden zijn:
- farmaceutisch; inspecteren van producten met een machine vision camera zoals capsules, injectie spuiten, dopjes, etiketten van verpakking etc.
- Verkeer en transport; industrial imaging camera's voor inspectie van spoorwegen, automatische nummerplaatherkenning (ANPR), snelheidscontrole, inspectie van wegen, 360 graden imaging (Street view),
- 3D-scanners; deze bevatten industrial imaging cameras en creëren daarmee een ​​3D-puntenwolk. Het wordt gebruikt om de hoogte van een product, de afstand van een object of het controleren op defecten (ontbrekende onderdelen) op een product te bepalen. Het kan ook worden gebruikt voor het maken van 3D-modellen of zelfs het scannen van complete personen om ze digitaal te integreren in films en games
- Industrieel; inspectie van glazen flessen, tapijt, industriële drukmachines, en meer met een machine vision camera
- Logistiek; barcode lezen, DMC lezen, controle afmetingen pakket met een machine vision camera
- Automatisering; Robots, palletizers, optische geleidingssystemen, kwaliteitsinspecties, positieherkenning etc.
- Medisch; Apparaten met industriële cameratechnologie zoals endoscopen, corneal analyzer, overzichtscamera in MRI-scanner, robotchirurgie, digitale microscopen, enz.
-    Onderzoeks laboratorium; Industriële camera's op bestaande microscopen, digitale microscopen enz.
- Sport; volgen van bewegingen van sporters (fietsers, hardlopen), dieren (paarden), objecten (golfsimulator) enz. met behulp van een industrial imaging camera

Overview Machine vision camera producten

Een compleet overzicht van al onze machine vision camera's, lenzen en verlichting can worden gevonden op onze computer vision producten pagina.


Laatst bekeken producten