Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen

Filter

Filter Filter
GigE-Camera

GigE camera voor machine vision

GeT Cameras verkoopt GigE camera’s tot 65MP voor industriële, OEM en machine vision applicaties. Onze lage prijzen zijn direct zichtbaar per camera en u kunt de producten online bestellen. De industriële GigE camera’s zijn beschikbaar met verschillende CCD en CMOS sensoren van bekende merken zoals Sony, Sharp, Aptina en Onsemi. De sensor is geïntegreerd in een compacte aluminium GigE camera behuizing.


Weergave:
  4 / 16  

  2 3  4  5 6  

Wat is een Gigabit Ethernet camera met PoE?

In machine vision toepassingen is Gigabit Ethernet, kortweg GigE genoemd, de meest voorkomende interface c.q. aanlsuiting voor vision camera’s. PoE staat voor Power over Ethernet. Dit houdt in dat  de netwerk kabel zowel dient voor communicatie als voor de voedingsspanning voor deze camera. Gigabit Ethernet Camera’s worden in fabrieken gebruikt voor kwaliteit inspecties van producten en het automatiseren van processen. De Gigabit Ethernet camera levert ruwe beeldinformatie via een netwerkkabel aan de computer. De beeldverwerking software op de computer analyseert deze beelden. De uitkomst van de beeldanalyse bepaald de vervolg actie. Dat kan bijvoorbeeld zijn het aansturen van een robot voor het scheiden van goede en defecte producten.
 

Wat is een IP camera oftewel Ethernet camera?

Een IP camera is een ander woord voor een Ethernet camera. Deze worden vooral gebruikt voor security doeleinden. De beelden die over de netwerkkabel verstuurd worden, zijn gecomprimeerd. Als de computer deze beelden opslaat kost dit relatief weinig opslagruimte. Het nadeel van een gecomprimeerd beeld is dat er details verloren gaan. Voor machine vision toepassingen zijn deze details van cruciaal belang. Tevens zorgt de compressie ervoor dat er relatief veel vertraging is tussen het moment van beeldinname en het moment dat het beeld door de computer wordt ontvangen. Ook kunnen Ethernet camera’s niet nauwkeurig getriggerd worden waardoor men niet exact kan bepalen wanneer een beeld opgenomen wordt. Als laatste geldt er voor IP camera’s dat er regelmatig nieuwe versies van uitkomen, waarna de oudere versie niet meer beschikbaar is. Daheng Imaging levert geen IP of ethernet camera’s, uitsluitend industriële Gigabit Ethernet camera’s voor onder andere machine vision toepassingen.
 

Wat is een Gigabit Ethernet camera?

GigE camera’s zijn ontworpen om ruwe beelddata zo snel mogelijk te versturen naar de computer. De beelddata bevat geen compressie waardoor de beeldverwerking software zeer nauwkeurige analyses kan uitvoeren. De Gigabit Ethernet camera’s kunnen op microseconden nauwkeurig aangestuurd worden. De camera’s zijn van industriële kwaliteit. Elk model van Daheng Imaging is minimaal 7 jaar leverbaar. Hierdoor kan een machinebouwer meerdere jaren exact dezelfde machine bouwen. Hij hoeft daarbij geen zorgen te hebben dat de geselecteerde Gigabit Ethernet camera niet meer leverbaar is.
 

Wat zijn de voordelen van een GigE camera versus een USB camera?

De grootste voordelen van een Gigabit Ethernet camera ten opzicht van een USB2 of USB3 camera zijn de kabel lengte, de prijs van de ethernet kabel en het installatie gemak van een ethernet kabel. GigE camera’s hebben de volgende eigenschappen:
•    Geen Frame-grabber, waardoor kosten worden gedrukt;
•    Hoge gegevenssnelheden tot 100 MB/s (USB2=40MB/s | USB3=400MB/s);
•    Een lange kabelafstand van tot wel 100 meter lang;
•    Standaardinterface die voor bijna elke pc-hardware geschikt is;
•    De mogelijkheid om via de datakabel (PoE- Power Over Ethernet) de camera van stroom te voorzien;
•    Bestaande netwerk-infrastructuur die eenvoudig kan worden gebruikt;
•    Eenvoudige integratie in alle beeldverwerkingstoepassingen.
 

2.5GigE Cameras

De 2.5GigE-interface biedt een significant voordeel ten opzichte van 1GigE-camera's door een grotere bandbreedte te bieden. Dit vertaalt zich naar 2,5 keer hogere framesnelheden, zonder dat de grootte of Power over Ethernet (PoE) -mogelijkheden van de camera worden beïnvloed.
 

GigE Vision en Software Development Kit (SDK)

Daheng Imaging industriële GigE camera’s zijn GigE Vision compliant. De GigE Vision standaard is gebaseerd op de European Machine Vision Association’s GenICam protocol. De Automated Imaging Association (AIA), waar Daheng Imaging bij aangesloten is, bewaakt de verdere ontwikkeling en administratie van het GigE Vision protocol. Het doel is de definitie van een standaard protocol. Hierdoor kunnen Gige Vision compliant Ethernet camera’s (zoals die van Daheng Imaging) communiceren met alle standaard beeldverwerking software pakketten. Voorbeelden van veelgebruikte beeldverwerking software pakketten zijn Matlab, Halcon, Adaptive Vision en Labview. Daarnaast leveren wij ook een gratis SDK (zie download pagina) voor onze Gigabit Ethernet cameras. Met behulp van de SDK kunt u eenvoudig de camera aansturen, beelden opnemen en parameters veranderen. De SDK bevat voorbeeld programma’s in de programmeertalen DotNet, C++ en C#. Daardoor kunnen programmeurs onze Gigabit Ethernet camera’s eenvoudig in hun eigen software programma implementeren.
 

Goede ondersteuning bij de GigE camera implementatie

Wij leveren niet alleen industriële Ethernet camera’s van Daheng Imaging, maar zorgen ook voor een uitstekende support. Mocht u problemen ondervinden of vragen hebben bij het aansluiten van onze camera, dan wordt u direct geholpen door een van de engineers van Daheng Imaging. U wordt dus geholpen door iemand die echt de Gigabit Ethernet camera van binnenuit kent. Wij zullen uw contact met een van de engineers monitoren, zodat wij kunnen waarborgen dat u zo goed mogelijk wordt geholpen.
 

Heeft u nog vragen?

Denkt u erover na om een GigE camera van Daheng Imaging aan te schaffen, maar wilt u liever eerst wat meer informatie over deze Gigabit Ethernet camera’s ontvangen? Dat is geen probleem! U mag geheel vrijblijvend contact met ons opnemen, want wij staan u graag te woord!

 


Laatst bekeken producten